Poznata wagsica izgubila od Coleen Rooney: 'Ova presuda pokazuje da sam imala pravo' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 1

Rat između WAGS-ica je gotov? Presudili u korist Rooneyjeve žene, Vardy izgubila zbog laži

Rat između WAGS-ica je gotov? Presudili u korist Rooneyjeve žene, Vardy izgubila zbog laži
12

Lažne priče na Instagramu, optužbe za curenje vijesti medijima, optužbe za klevetu, sve su to teme 'Wagatha' skandala kojemu je napokon došao kraj. Sutkinja je donijela presudu u kojoj je kao gubitnica izašla Rebekah

VIDEO

Rebekah Vardy (39) izgubila je u slučaju za klevetu protiv Rooney na suđenju 'Wagathi', a sve je počelo u listopadu 2019. kada je voditeljica i supruga nogometaša Waynea Rooneyja (35), Coleen Rooney (35) optužila Vardy da je tabloidu The Sun prenijela 'lažne priče' o njoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rooney je suprugu neprestano varao, a ona ostala uz njega: 'Znam, to je bilo neprihvatljivo' VIDEO

Rebekah je navodno novinarima prosljeđivala objave koje je Coleen stavljala na privatnom Instagramu koji je samo za njezine prijatelje. Sve je završilo na sudu.

U lipnju 2020. Vardy je podnijela građansku tužbu za klevetu, tvrdeći da ona osobno ne stoji iza puštanja informacija.Prema britanskom zakonu, Rooney je trebala dokazati istinitost iznesenih optužbi, a to joj je očito i uspjelo jer je Vardy u ovom slučaju, izgubila.

Rooney odlazi iz Derby Countyja
Rooney odlazi iz Derby Countyja

Suđenje, koje je zaokupilo pažnju britanske javnosti, okončano je u svibnju, a sutkinja Justice Steyn donijela je presudu prema kojoj su dokazi Rebeke Vardy kao i njeni iskazi 'nedosljedni'.

Rebekah Vardy's libel claim trial against Coleen Rooney in London

- Očito je za gospođu Vardy svjedočenje bilo stresno i, s vremena na vrijeme, uznemirujuće. Kada procjenjujem njezino svjedočenje, imam na umu stupanj stresa koji je prirodno osjećala. U mnogim trenutcima njezini iskazi bili su nedosljedni s dokumentiranim dokazima iz tog vremena. Ona nije bila voljna predstaviti činjenice. Sve to utjecalo je na moje cjelokupno viđenje njezine vjerodostojnosti, a vrlo lako se mogu dati neistiniti dokazi kako bi se prikrila krivnja ili učvrstila nevinost - komentirala je sutkinja, prenosi BBC.

Inače, slučaj je u Velikoj Britaniji dobio toliko veliki interes javnosti da je ima svoj nadimak: 'Wagatha Christie' - 'Wags at war'. Naime, WAG je akronim koji se koristi za žene i djevojke poznatih sportaša.

Neprepoznatljiv je: Pogledajte kako danas izgleda nekadašnja zvijezda engleskog nogometa
Neprepoznatljiv je: Pogledajte kako danas izgleda nekadašnja zvijezda engleskog nogometa

- Ova presuda pokazuje da sam imala pravo - istaknula je Coleen.

Sumnjalo se da iza curenja vijesti stoji agent za odnose s javnošću gospođe Vardy, koji je imao pristup Instagram računu njezine klijentice. No, prema odvjetniku gospođe Rooney, Davidu Sherborneu, 'postoji dovoljno dokaza koji pokazuju da je gospođa Vardy znala i odobravala' takve objave.

Suđenje Vardyjeve i Rooneyjeve žene je najpopularnije u ovom desetljeću, izgubit će milijune
Suđenje Vardyjeve i Rooneyjeve žene je najpopularnije u ovom desetljeću, izgubit će milijune

- Rebekah Vardy nije pozvala svog agenta da svjedoči zbog straha da će se njezini dokazi pokazati neistinitima - rekla je sutkinja.

Rebekah Vardy's libel claim trial against Coleen Rooney in London

Agentica Caroline Watt trebala je dati iskaz koji bi išao u prilog gospođi Vardy, međutim, ona je povukla svoje dokaze prije suđenja, navodno zbog zdravstvenih problema. 

- Prihvaćam da je ovaj postupak negativno utjecao na njezino zdravlje. Međutim, prisiljena sam zaključiti da je primarni razlog zbog kojeg je gospođa Watt tako oklijevala svjedočiti taj što je pretrpjela pritisak jer je znala da su joj dokazi neistiniti - dodala je.

World premiere of Amazon Prime Video's Rooney - Manchester

Ovo se procjenjuje i kao jedno od najskupljih suđenja, a pravni troškovi mogli bi iznositi i do milijun funti. Pobjednica će vratiti samo 70% troškova što je veliki gubitak novca i za jedne i druge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO