Obavijesti

Show

Komentari 16

Razveo se od žene zbog fatalne Marilyn, a poslije je se sramio

Razveo se od žene zbog fatalne Marilyn, a poslije je se sramio
1

Treći muž Marilyn Monroe, nagrađivani dramatičar Arthur Miller bio je vrhunski intelektualac, ali kao čovjek - uvijek je prvenstveno mislio samo na sebe. Brak je potrajao nepunih pet godina...

VIDEO

Marilyn se u 11 godina starijeg Arthura Millera, rođenog na današnji dan 1915. godine, iskreno zaljubila. Kako bi se mogla udati za njega preobratila se čak na židovstvo. On se radi holivudske seks bombe razveo od supruge s kojom je bio 16 godina u braku.

Arthur, briljantan i talentiran pisac, autor drame 'Smrt trgovačkog putnika', dobitnik Pulitzera, najseksepilniju ženu na svijetu upoznao je 1950.godine. Malo su flertovali, a on je odmah osjetio one “leptiriće” no brzo je pobjegao. Bio je oženjen, no unatoč tome Marilyn nije mogao 'izbiti' iz glave.

98268744

Kao 'zaljubljeni školarac'

Ponovo su se sreli pet godina kasnije. Ona je tad već bila razvedena od Joe DiMaggia, slavnog igrača bejzbola. Miller ju je pozvao van i brzo je osvojio. Bio je karizmatičan i duhovit intelektualac koji joj je imponirao. Ona je njega oduševila svojim optimizmom i životnom radošću, ženstvenošću, seksepilom, ali i ljubavi prema učenju i knjigama. Ponašao se kao 'zaljubljeni školarac', svaki dan joj je telefonirao i na kraju se odlučio rastati od žene.

Vjenčali su se godinu kasnije, 29. lipnja 1956. u intimnom okruženju najprije u civilnoj ceremoniji, a dva dana poslije i u židovskoj. Ona je tad imala 30, a on 41. godinu. Vjenčanje se tajilo od medija i od javnosti.

S Millerom je čak ostala i u drugom stanju, silno je željela imati djecu s njim, ali je trudnoća završila spontanim pobačajem. Trudnoća je, naime, bila izvanmaterična.

Nabasala na njegov dnevnik..

Pokušavao je Miller cijelo vrijeme smiriti njezine neuroze i promjene raspoloženja. No jednom prilikom, otkriveno je puno godina kasnije, ona je nabasala na njegov dnevnik u kojem se on žalio kako je razočaran njome i kako mu je ponekad, zbog nje, neugodno pred prijateljima.

210143075

Marilyn je to šokiralo, strašno je zaboljelo čuti to od čovjeka kojeg je voljela pogotovo što je odmalena pokušavala udovoljiti na sve načine ljudima koje su bili 'njeni voljeni', te je željela ispuniti sva njihova očekivanja

Miller joj je za Valentinovo 1960. darovao scenarij za film "Neprilagođeni“, ali kada je snimanje počelo, brak im se već totalno raspao. Stvari se nisu više mogle popraviti. Razveli su se u Meksiku 19 mjeseci prije njezine smrti.

On se godinu dana nakon razvoda oženio s Inge Morath, jednom od fotografkinja koja je radila na snimanju "Neprilagođenih" i s njom je ostao u braku do kraja života. Dobili su kći Rebeccu, danas ženu glumca Daniela Daya Lewisa.

Za sina nije htio čuti...

Malo je poznato da je Miller s prvom suprugom imao dvoje djece te da je bio hladan i distanciran otac. Sina Daniela, koji je rođen s Downovim sindromom potpuno je isključio iz svojega života, smjestio u instituciju odmah po rođenju i odbijao bilo što čuti o njemu. Upoznao ga je tek kada je Danielu bilo 39 godina i tek ga se u oporuci sjetio.

Miller se nije pojavio ni na sprovodu Marilyn u kolovozu 1962. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama