Obavijesti

Show

Komentari 2

Reklama za bikini izazvala vrlo burne reakcije: 'To je muškarac'

Reklama za bikini izazvala vrlo burne reakcije: 'To je muškarac'

Brend Moana Bikini objavio je tijekom vikenda video, reklamu za ženski kupaći kostim, a kojeg na snimci nosi muški model. Izazvao je burne reakcije, a oglasila se i tvrtka te sam model

VIDEO

Australski brend bikinija našao se na meti oštrih kritika nakon što su objavili video u kojem muškarac pozira u ženskom kupaćem kostimu. Moana Bikini, čija je vlasnica influencerica Karine Irby, tijekom vikenda je podijelio video modela Jakea Youngea kako hoda u bijelom jednodijelnom kupaćem kostimu od 130 dolara. 

- Opsjednuti smo - napisali su u opisu. 

No, video je uzrujao mnoge koji su optužili brend da 'dopušta muškarcima da zadiru u ženski prostor'. 

- Je li to muškarac? Mislila sam da se bavite osnaživanjem žena? Čini se da muškarci preuzimaju sve što je ženama sveto. Naše identitete i našu modu. Ne slažem se s time da muškarci u ženskim kostimima prodaju te kostime ženama. Bila sam vjerni kupac 10 godina, sada je s time gotovo - napisala je jedna žena u komentarima. 

I drugi su poručili brendu da neće više kupovati od njih zbog takve reklame. 

Među komentarima se našao i onaj samog modela. 

- Ima puno različitih tipva žena. Žena s drugačijom anatomijom od one koju vi smatrate 'nromalnom'. Nisam žena niti sam to ikada tvrdio. Ova objava samo osnažuje manjinu i bit ću zauvijek zahvalan na tome. Vaša mržnja je odraz vas, ne mene - napisao je Jake i zahvalio se brendu na prilici. 

Iz brenda su se oglasili za strane medije. 

- Mnogi komentatori koriste se izlikom da vjeruju da je to 'vrijeđanje žena', dok je u stvarnosti sasvim jasno da su homofobi i imaju problem s tim da netko svoju seksualnost izražava ponosno i samouvjereno - naveli su. 

Australski model i influencer Jake već je i ranije poznat po svojim odjevnim kombinacijama koje rado dijeli na društvenim mrežama. Kako je naveo The Sun, često je na meti kritika zbog toga, kao i zbog šminkanja, no prije godinu dana odgovorio je 'hejterima'. 

- Ti komentari dolaze od nesigurnih muškaraca na TikToku koji imaju potrebu podijeliti svoja mišljenja. Na Instagramu ima i stotine više, od žena, začuđujuće. Mržnju i kritike dobivam cijeli svoj život i u prošlosti me vodilo na neka mračna mjesta. Jedina razlika je to što sam danas dovoljno snažan da krenem dalje i ne obazirem se - napisao je tada. 

POGLEDAJTE KAKAV NEOBIČAN SAVJET NAM JE DALA NATALIJA ĐORĐEVIĆ:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško