Obavijesti

Show

Komentari 1

Remi i Nola odabrale najdraže albume koji su izašli u 2013.

Remi i Nola odabrale najdraže albume koji su izašli u 2013.
6

Donosimo vam top 5 najboljih albuma 2013. godine po izboru Mirele Priselac Remi i Nole. Uskoro čitajte što su odabrali Ivan Dečak, Filip Dizdar, Aljoša Šerić i ostali

VIDEO

Kraj godine svi svjetski glazbeni časopisi obilježavaju odabirom najboljih albuma, pjesama i izvođača. Mi smo pitali hrvatske zvijezde koji su njima najbolji albumi. Donosimo vam top 5 najboljih albuma 2013. godine po izboru Mirele Priselac Remi i Nole. Osim njih, uskoro čitajte koje su albume odabrali Ivan Dečak, Filip Dizdar, Aljoša Šerić i ostali.

Remi je odabrala...

...Kanye West – Yeezus

Kanye je napravio album kojime nimalo ne podilazi komercijalnim očekivanjima, a ni kakav su očekivali "kužeri" s glazbene scene. Premda mi nije jedan od "najsimpatičnijih" izvođača, skidam mu kapu jer ima petlje. Nekako se ispostavi, kad Kanye napravi progresivni album, treba mu neko vrijeme da ga javnost prožvače. A onda se nakon godinu, dvije, pojavi sva sila albuma sličnih Kanyeovom, što samo dokazuje koliko je Kanye utjecajan, kao izvođač, ali i producent. Ne odmaže i pomoć Ricka Rubina da mi ovaj album zacementira na listi pet najboljih u 2013. U glavi mi album zvuči sivo bijelo.

Drake – Nothing was the same

Za ovaj Drakeov album kaže se da ga ne smiješ slušati u cugi, jer ćeš sigurno završiti pod prozorom neke bivše ljubavi, hehe… Krvavo iskren, bez obzira na to što u rapu bolje prolaze tekstopisci koji su "cijepljeni od emocija", Drake se na ovom albumu potpuno otvorio. Za one koji su ga i prije slušali, ovo zapravo i ne čudi. Produkcijski, točno ono što se moglo očekivati, ali to ne znači ništa loše. Drake je jedan od najboljih tekstopisaca među mlađom generacijom repera, a ovaj album mu taj status itekako potvrđuje. Album zvuči oker.

James Blake – Overgrown

James Blake mi je svojim albumima otvorio neke nove poglede na muziku i zbog toga bih ovaj album uvrstila među najbolje u 2013. Ono što ga najviše izdvaja je nevjerojatna osjećajnost – u instrumentalima i tekstovima pjesama, a kad se tome doda fenomenalna atmosfera koju album nameće stvara se sjajna kombinacija koju je najbolje doživjeti u osami, uz čašu vina. Vrlo inspirativan album. I zvuči crno i ljubičasto.

Arctic Monkeys – AM

Iako inače nisam osobit fan Arctic Monkeysa, ovaj me album oduševio. U zvuku se osjeća veliki utjecaj jednog od mojih najdražih bendova, The Black Keys, koliko god mi šutjeli o tome. Naravno, tekstovi su savršeno britki, inovativni i inteligentni, kao što se i očekuje od Monkeysa. Valjda je to ta neka britanska škola tekstopisaca, koja u ovoj kombinaciji s američkim zvukom Black Keysa stvara savršeni blend albuma koji je dovoljno "soulful", ali s oštricom. Zvuči tamnocrveno.

Bistro na rubu šume, 4 kompilacije

Najveće iznenađenje ove godine! Mislim da je na ovim kompilacijama zakopana jedna nova struja hrvatske muzike koja je trenutak do eksplozije na mainstream scenu… Još da je diskografija prepozna i pruži priliku, eh… No, ako se to i ne dogodi, neki od ovih izvođača su toliko uvjerljivi i "jaki" da će vjerojatno i bez pomoći mastodontskih diskografa naći svoje mjesto pod suncem. Albumi su na besplatnom downloadu i svima bih ih toplo preporučila! U glavi mi album zvuči narančasto.

Nola je odabrala...

...Bistro na rubu šume - vol.2. 

Album koji predstavlja autore i izvođače  pune mladalačke energije. Glazba bez kalkulacije.

Paul McCartney - New

Iskusni glazbeni mačak Paul uspješno nastavlja stvarati dobru glazbu. 

Barbari - Monfiorenzo underground

Mlada kantautorica sa stavom, gitarom i bendom.

Jelena Radan - Voyage

Izvrsna simbioza autora, pjevačice i producenta donijela nam je nježan album.

Ben Harper & Charlie Musselwhite - Get up!

Ben je udružio snage sa 68-godišnjim bluesmanom na usnoj harmonici i snimio album bluesa kakav je nekad bio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom
Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'