Obavijesti

Show

Komentari 0

Reperi Helem Nejse na novoj pjesmi ugostili ugostili Amiru Medunjanin, kraljicu sevdalinki

Reperi Helem Nejse na novoj pjesmi ugostili ugostili Amiru Medunjanin, kraljicu sevdalinki
3

Duet najistaknutijih predstavnika bosanskohercegovačke hip-hop škole s vlasnicom unikatnog glasa koju je Guardian opisao kao "balkansku Billie Holiday" na prvi dojam mogao bi se učiniti neobičnim

VIDEO

Sarajevski kolektiv Helem Nejse napravio je novi iskorak u svom glazbenom radu. Objavljivanjem novog singla 'Ruža' donose unikatan spoj hip-hop glazbe i sevdalinke, a svoj doprinos pjesmi dala je upravo proslavljena interpretatorica tradicionalne bosanske pjesme - Amira Medunjanin.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sergej Ćetković odao počast Massimu 01:41

Ovime ujedno najavljuju i svoj prvi samostalni zagrebački koncert nakon četiri godine; u četvrtak. 2. ožujka svoju moćnu energiju nastupa donose na pozornicu Vintage Industrial Bara.

Duet najistaknutijih predstavnika bosanskohercegovačke hip-hop škole s vlasnicom unikatnog glasa koju je Guardian opisao kao "balkansku Billie Holiday" na prvi dojam mogao bi se učiniti neobičnim, sve dok se kroz slušanje pjesme ne stekne logika ove suradnje. Pjesma je to koja sublimira prošlost i sadašnjost ovog benda te nudi najpotpunije Helem Nejse iskustvo dosad.

- Suradnja s Amirom proizašla je iz naše želje da s njom, umjetnicom svjetskog glasa, podijelimo pjesmu. Naš član Stihomir Klepić je napisao tekst, a posredstvom Dine Šarana (Letu štuke) uspjeli smo ostvariti kontakt. Već na prvo slušanje demo verzije, zaljubili smo se u ono što smo zajedno stvorili - otkrivaju članovi Helem Nejsea.

Ni cijenjena Amira Medunjanin nije krila svoje zadovoljstvo pjesmom 'Ruža', fascinirana stihovima koji su napisani za nju.

- Helem Nejse su napisali odličnu pjesmu i nadam se da će doći do srca mnogih ljudi. Sjajna su ekipa mladih ljudi s kojima sam se brzo našla na istoj valnoj duljini - izjavila je. 

Pjesma je snimana u studiju benda, pod producentskom palicom Toshija Domaćina, dok je za prateći videospot zaslužan redatelj Admir Švrakić, dugogodišnji suradnik Helem Nejsea.

- Spot je distopijski sudar realizma i fantazije, usmjeren na prikaz ljudskih strahova i slabosti, kao rezultat promišljanja o društvenim okolnostima čiji smo taoci - istaknuo je Švrakić.

Uz novi singl, Helem Nejse najavljuju i nove nastupa, a kao jedna od ključnih koncertnih postaja upravo je i Zagreb. Četiri godine nakon što su u KSET-u po prvi put solo nastupili pred zagrebačkom publikom, vraćaju se na svoj novi, a ovaj put i veći samostalni koncert.

Alen Vitasović: 'Netko mi je na koncertu bacio ribu u glavu. Molim tu osobu da mi se javi!'
Alen Vitasović: 'Netko mi je na koncertu bacio ribu u glavu. Molim tu osobu da mi se javi!'

U četvrtak, 2. ožujka stižu u Vintage Industrial Bar, gdje će uz svoj dosadašnji repertoar, predstaviti i nove pjesme, budući da je pjesma "Ruža" ujedno i prvi singl s novog albuma grupe - za proljeće ove godine najavljuju objavu četvrtog po redu studijskog albuma, koji će nositi naslov 'Ozbiljna Zaebancija'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...