Show

Komentari 211

Revolucija: Šveđanke ne briju pazuhe od Loreenine pobjede

Revolucija: Šveđanke ne briju pazuhe od Loreenine pobjede

Švedska pobjednica na Eurosongu komentirala je 'dlakavu revoluciju' riječima da je pomalo feministkinja. Ne vidi razlog zašto bi se žene brijale ispod pazuha

Pobjednica Eurosonga Loreen (28) u rodnoj je Švedskoj nehotice pokrenula pravi val žena koje ponosno pokazuju dlakava pazuha. Sve je počelo kad je kamera na Melodifestivalen, švedskoj inačici Dore, snimila Linu Ehrin (32) kako diže ruke slaveći pobjedu svoje favoritkinje Loreen.

Dlakava pazuha knjižničarke iz središnje Švedske na nacionalnoj su se televiziji vidjela tek nekoliko sekundi, ali ubrzo je osvanula slika na Facebooku.U nekoliko sati tisuće ljudi su je 'lajkale' ili ostavile komentare pune mržnje i uvreda, a osnovane su i razne grupe 'za' i 'protiv' brijanja pazuha.

Švedske aktivistice odlučile su organizirati protest 'Povratak dlakama!' tvrdeći da izmišljene norme ljepote služe za kontrolu žena.

- I sama sam pomalo feministkinja. Ne vidim razlog zašto bi se žene brijale ispod pazuha. Ne želite sad vidjeti moje pazuhe - komentirala je Loreen 'dlakavu revoluciju'.

Pjevačica iz Stockholma dijete je Marokanca i Berberke. Na Eurosongu je imala 115 bodova više od ruskih babuški, na kojima se vidjelo da im je teško bdjeti do sitnih sati. Željka Joksimovića počeli su nazivati tragičarem Eurosonga jer je 2004. Srbiji donio drugo mjesto, a 2006. skladao je trećeplasiranu pjesmu “Lejla”, koju je za BiH pjevao Hari Mata Hari.

Najčitaniji članci