Show

Komentari 0

Ristović se požalila: 'Nazivali su me ku*vom četničkom, ja sam najzlostavljanija u Hrvatskoj...'

Ristović se požalila: 'Nazivali su me ku*vom četničkom, ja sam najzlostavljanija u Hrvatskoj...'

To su sve epiteti kojima me časte vlastiti sunarodnjaci. Ne želim brisati njihove bljuvotine jer trebaju ostati kao primjer svemirske i nadrealne gluposti, rekla je Nikolina

Potaknuta videom 'Hejt Sloveni' Nikolina Pišek Ristović (45) progovorila je o govoru mržnje koji je osjetila na vlastitoj koži za Objektiv.rs.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Mnogo puta sam se našla na meti, ali od Hrvata, dakle mojih sunarodnjaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Oni, kaže Nikolina, nisu dovodili u pitanje njezinu nacionalnu pripadnost, nego onu koju su joj pripisali brakom. 

- Vrati se tamo odakle si došla, ku**o četnička, četnikušo! - samo je jedan od komentara kojima su je vrijeđali.

 - Pored toga, počevši od 2008. godine, kada sam započela raditi na projektu 'Operacija trijumf', pa do danas, s uvjerenjem mogu reći da sam najviše zlostavljana Hrvatica - rekla je Nikolina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, Operacija trijumf bio je regionalni glazbeni show u zemljama bivše Jugoslavije. Prenosilo ga je 6 televizijskih kanala u 5 država. 

Nikolina ističe da komentare pune mržnje na društvenim mrežama ne briše s razlogom. 

 - Samo da napomenem, to se ne odnosi na sve Hrvate, već samo na jedan vrlo specifičan, zatvoren i indoktriniran dio. Dugo sam se pitala što sa mnom ne valja, a onda sam shvatila da je problem u njima. To nasilje je još izraženije na društvenim mrežama i u virtualnom svijetu gdje se sijači mržnje gotovo bez izuzetka štite anonimnošću i avatarima na kojima se diče nacionalnim ili religioznim obilježjima. Takve komentare nikad ne uklanjam, osim ako govor mržnje nije upućen nekom osim meni, jer smatram da im ja ne mogu adekvatnije odgovoriti, tj. da njihov digitalni otisak najbolje govori o njima samima - rekla je. 

 - Iskreno, i ne želim brisati njihove bljuvotine jer trebaju ostati kao primjer svemirske i nadrealne gluposti. Bilo je vrijeme da se ovakva jedna kampanja pojavi! Sve pohvale za ovaj pothvat - zaključila je Nikolina referirajući se na spot Predraga Ličine (48) u kojem glume Severina (48), Goran Bogdan (40) i Hristina Popović (39).

Najčitaniji članci