Obavijesti

Show

Komentari 24

Rođen na Valentinovo: Fulir je 87. rođendan slavio u bolnici

Dok većina danas razmjenjuje cvijeće, bombonijere i slične znakove pažnje, jedna od naših najpoznatijih glumačkih zvijezda Valentinovo, a ujedno i svoj rođendan, provela je u bolnici

VIDEO

Legendarni glumac, kojeg većina pamti po ulozi šarmantnog gospona Fulira u kultnom filmu 'Tko pjeva, zlo ne misli' rođen je 14. veljače 1930. godine u Zagrebu.

Relja Bašić (86) odigrao je 3766 predstava, snimio 137 filmova, potpisao 26 režija i osnovao te trideset godina vodio putujuće kazalište Teatar u gostima. Upravo je spomenuti Fulir zaslužan za to da većina barem jednom godišnje obavezno 'zaviri' u dnevnik malog Perice.

Nedostaje mu kazalište

Svoj 87. rođendan Relja Bašić je proslavio u bolnici na redovnim pretragama. Sada se osjeća dobro iako je godinama imao problema sa srcem. Zbog toga su mu morali ugraditi pace-maker.

Zagrebačkog glumca je najveća nesreća zadesila prije nekoliko godina. Nakon što je pao u stanu, bio je na nekoliko operacija i sad ima umjetni kuk, pa više ne glumi. Osim toga, rijetko izlazi, a najviše mu nedostaje kazalište.

- Osjećao sam se puno bolje dok sam mogao hodati. Stepenice kojima se moram spustiti do ulice iznimno su komplicirane. Rukohvat mi otežava hod, pa mi je lakše popeti se po stubama. Iz kuće izlazim samo kad idem liječniku na pregled - rekao je. Žao mu je što više ne može ići u kazalište, ali ne želi biti atrakcija koju svi gledaju dok na štakama pokušava doći do sjedala.

Samostalno se, uz pomoć štaka, kreće po stanu. Danju se zatvori u radnu sobu i piše. Ipak, uspio je zadržati vedar duh. 

Govori čak pet stranih jezika, pa su ga često zvali da glumi u francuskim i britanskim filmovima. Surađivao je s Richardom Burtonom i Liz Taylor. I danas pamti film 'Michael Kohlhaas', u kojem je Keith Richards, gitarist Rolling Stonesa, molio redatelja da odigra ulogu Reljina sluge.

Ludi provod s Keithom Richardsom

- Richardsova supruga Anita Pallenberg je glumila moju filmsku ženu. Keith se baš bio vratio s azijske turneje. U Bratislavi smo se družili i kad je snimanje završilo. Kod Keitha i Anite bio sam i u Londonu. Tad su se drogirali, pa su i mene nagovarali da probam nešto od opijata. Popušio sam džoint, a onda smo otišli na večeru. Pitao sam ga kad bi ta marihuana trebala počela djelovati, jer ja nisam osjetio ništa. Onda sam probao i dva kolačića od hašiša. Toliko mi je pozlilo u taksiju da sam povraćao kroz prozor. Ni Aniti nije bilo ništa bolje - prisjetio se gospon Fulir avantura iz turbulentnih ‘70-ih godina. Relji danas najviše od svega nedostaje publika.

Patrik Macek

- Želio bih glumiti, kako da ne - kaže nekadašnji prvak zagrebačkog HNK. Veseli ga što ga još posjećuju i zovu mnogi kolege. Najviše se druži s Perom Kvrgićem.

.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao
Tamarina sestra blizanka otkrila za 24sata: 'Nije smekšala Filipa, morala je umanjiti svoje želje...'
PRIČALA NAM I O ODRASTANJU

Tamarina sestra blizanka otkrila za 24sata: 'Nije smekšala Filipa, morala je umanjiti svoje želje...'

Između Filipa i Tamare iz ‘Braka na prvu’ nije se još rodila ljubav. Njezina sestra blizanka Romana otkrila nam je što misli o Filipu i njihovom 'braku'