Obavijesti

Show

Komentari 7

Robert Knjaz: Najveća mi je želja maknuti se s TV ekrana

Robert Knjaz: Najveća mi je želja maknuti se s TV ekrana
4

RTL-ov genijalac ne gubi inspiraciju ni nakon gotovo 20 godina rada na televiziji, a trenutačno ga najviše zaokuplja studij filmske režije na koji se upisao iz drugog puta

VIDEO

 24sata: Gdje se sjetite najboljih ideja?

Nema pravila. Nađem se s ljudima na sastanku, dogovaram i odem do toaleta 'napudrati nos. I baš tamo mi padne na pamet ključna ideja. Ili u krevetu. Taman se ušuškam, a nešto me počne kopkati. Pa ustanem i zapišem rečenicu. I taman kad opet legnem, u glavi mi se pojavi nadopuna. I tako imam gimnastiku umjesto da spavam. Ali, nasreću, nije uvijek tako. Nisam još našao gumb za inspiraciju, da je uključim kad mi je zgodno. Ako ga je netko našao, nek’ mi se javi. Dam mu pusu i koks.

24sata: Imate li cilj u idućih pet godina?

 Već dugo mi je velika želja maknuti se s ekrana. Radio bih što i sad, ali iza kamere. Uživam u pisanju scenarija, režiranju i stvaranju općenito, ali ne uživam u slavi i svemu što nosi. Ali svake godine kad obnavljam ugovor kažu mi kako može emisija, ali moram u njoj biti voditelj. Nadam se kako će se to promijeniti kad se prebacim na film. Naći će nekog dovoljno visokog, lijepog i plavog da me zamijeni.

24sata: Kao na primjer?

Pa Goran Višnjić ili Robert Kurbaša, tu smo si negdje po stasu. I Rojs bi me mogao zamijenit, a najbolje možda Branko Uvodić.

24sata: Kako je opet biti student?

Super! Fenomenalno je sjediti s 22-godišnjacima i praviti se da si njihove dobi. Moji novi frendovi i frendice uglavnom su na početku karijere te me njihov životni optimizam i energija hrane. A kad smo već kod hrane, dobio sam iksicu, ali me sram ići u menzu kako ekipa ne bi mislila da se šveram studentima na grbači. Akademiju dramskih umjetnosti pokušao sam upisati 1991., ali nisu me primili pa sam upisao ekonomiju kako mi roditelji ne bi plakali. Počeo je rat, s dečkima sam snimao po frontu i napravili smo lokalnu televiziju u Dugavama. Završio sam ekonomiju zbog staraca, paralelno radeći na televiziji. Tek sad sam prošao na prijamnom za Akademiju i upisao postdiplomski studij, smjer režija igranog filma.

24sata: Odlikaš ste?

Da, zasad imam dvije petice. Štreber sam, što se može. Uvijek u prvoj klupi, kosa na stranu, kuta i šlape...

24sata: Što vam kaže Branko Lustig?

Da je Spielberg zabrinut što ću mu biti konkurencija, ali da moram promijeniti frizuru. S ovakvom nemam šanse u Hollywoodu.

24sata: Dugo ste u braku. U čemu je tajna vašeg uspjeha?

 Nikad nam nije dosadno. Trudimo se. Ne živimo na način posao-kuća-televizija. Trudimo se imati zajedničke doživljaje i avanture. A kad se i uvučemo u kolotečinu, brzo nešto promijenimo. Recimo, pomaknemo trosjed.

24sata: Kako je najmlađi sin dobio ime?

Bio je red na mene da biram ime. Htio sam da se zove Tarzan, ali me žena odgovorila. Nazvao sam ga Luka po svjetlosti jer bih volio da ga u životu prati i Eusebio po portugalskoj nogometnoj legendi. Zrinka nije ni znala što planiram, bila je s rodbinom dok sam sređivao stvari sa župnikom koji ga je krstio.

Rekao sam joj tek dva tjedna poslije. Nije se ljutila jer sam joj pokazao nekoliko finti od Eusebija. Naravno, onog starijeg.

24sata: Tko je šef u kući, vi ili supruga?

Ja. To kažem sad, dok me ne čuje. Kakvo je to pitanje? Zna se da žene vladaju svijetom?! Muški samo misle da su šefovi.

Veseli i pošteni ljudi ne znaju što je 'Birkinica'

Većina Hrvata su zanimljivi, pošteni, veseli i zafrkavaju se usprkos svemu. Ne znaju što je ‘birkinica’. Ponude te rakijom. Tko te ikad na špici ponudi rakijom?, rezimirao je Knjaz proputovavši Hrvatsku sa strancima. U ovoj emisiji nema bake Slavice jer je, kaže Knjaz, odlučila provesti godinu u teretani.

Nitko ne zabija gol baš uvijek

Nema pjevača kojem su sve pjesme hitovi niti nogometaša koji uvijek igra fenomenalno. I ja imam bolje i lošije projekte. Ali svi su mi jednako dragi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'
ŠESTA EPIZODA

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'

Završila je još jedna sezona glazbenog showa, a titulu najboljih ponijeli su Igor Barberić i Ivana Kindl

Domenica za 24sata progovorila o dečku i trudnoći Hane Huljić: 'Sretna sam zbog nje i Graše...'
RAZGOVOR S PJEVAČICOM

Domenica za 24sata progovorila o dečku i trudnoći Hane Huljić: 'Sretna sam zbog nje i Graše...'

Veloluška pjevačica nedavno je izbacila singl 'Prva ljubav, prva bol', a za 24sata pričala je o nastanku pjesme, odnosu s Huljićima i zašto 'krije' momka od očiju javnosti
Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'
OTKAZALI JOJ I KONCERT

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'

Pjevačica je podijelila tekst koji je izazvao burne reakcije javnosti