Obavijesti

Show

Komentari 1

Rock sastav 'Buđenje' snimio je novi studijski album, ugostili su i poznate hrvatske glazbenike

Rock sastav 'Buđenje' snimio je novi studijski album, ugostili su i poznate hrvatske glazbenike
3

Snimili su šesti studijski album koji će predstaviti u srijedu u Vintage Industrial Baru u Zagrebu

VIDEO

Nakon promocije u Splitu, koncerata u Karlovcu i Vukovaru, Buđenje stiže u pravi klupski prostor, upravo tamo gdje kao band najbolje i funkcioniraju. Jedan od nositelja mainstream popa u posljednjih 20 godina, večeras će u kultnom glazbenom prostoru Vintage Industrial Bara fanovima na 'kušanje' ponuditi svoj 6. studijski album 'Brudet', a na koncertu će ugostiti i glazbenike koji su na albumu sudjelovali; Matiju Cveka, Nenu Belana, Tonku, Laru Bang, Repera iz sobe...  

Rock sastav Buđenje pripremio je suradnju s Reperom iz sobe
Rock sastav Buđenje pripremio je suradnju s Reperom iz sobe

Razgovarali smo s frontmenom benda, Darkom Bakićem.

Ove srijede predstavljate album dueta - 'Brudet' u Vintageu. Što vam znači 'Brudet'?

- 'Brudet' je šesti studijski album Buđenja, specifičan po tome jer je album dueta. Riječ 'Brudet' nam je nekako najbolje dočarala tu mišanciju generacijskih i stilskih različitih izvođača, na albumu su tri nove pjesme i osam već ranije objavljenih, samo za ovu priliku presvučeni u nove aranžmana, uglavnom, pravi dress code za 'Brudet' - rekao je Darko.

Što možemo očekivati na koncertu?

- Svakako ćemo pozvati dio gostujućih izvođača sa 'Brudeta' na pozornicu. Za Nenu Belana sam čuo da ponavlja tekst pjesme 'Sve da hoću', pa će biti vjerovatno spreman. Matija Cvek pjesmu 'Oprostija bi sve' zna od ranije, a Tonka je rođena spremna za 'Zaključaj srce'. Vintage je idealan klub za svirke na kojima band daje maksimalno, pa očekujemo pravu zabavu - ispričao je ukratko o današnjem koncertu.

Album je dueta, je li vam neki duet posebno drag?

- Zorica Kondža u pjesmi 'Svađa' zapravo je pokrenula ovu priču sa duetima na prijedlog Hrvoja Horvata, pa ima posebno mjesto na tronu. Imali smo dovoljno vremena da se posvetimo svakoj od pjesama i da ih prilagodimo gostujućim izvođačima, pa su mi sve drage i posebne, ali možda trenutni single 'Zaključaj srce' kao nova pjesma stilski najbliže je srcu mome - kaže Darko.

Zašto baš album dueta?

- Pošto u bandu imamo dva vrhunska producenta, Vedrana Baotića i Igora Ivanovića, bubnjar Marko Duvnjak vrhunski je studijski glazbenik, Josip Radić kao basist i autor, svi oni jako puno surađuju sa drugim glazbenicima u svakodnevnom poslu, pa je to nekako prirodno stanje Buđenja. Meni osobno je suradnja s drugim pjevačima na 'Brudetu' boja za platno koju nisam imao u svom arsenalu, pa su slike, odnosno pjesme puno više razigrane - rekao je.

Imate li neku suradnju koju biste posebno istaknuli?

- Bit ću pravoj nevolji istaknem li neku suradnju i označim je posebnijom od druge. Svima sam od srca zahvalan što su nam poklonili svoje vrijeme i svoj glazbeni identitet, pa ću redom: Zorica Kondža, Vanna, Tonka, Mia Dimšić, Lara Bang, Daria Hodnik, Matija Cvek, Reper iz Sobe, Neno Belan, Igor Ivanović i Aftershock. Ali ipak, Neno Belan moj je dragi prijatelj kojem osim naše suradnje pošaljem i ostale snimke dok su u tijeku snimanja kako bi prokomentirali i eventualno nešto mijenjali - kaže Darko kojemu su sve suradnje bile jednako drage.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu