Obavijesti

Show

Komentari 0

Rolling Stonesi mini turnejom obilježavaju 50. godina benda

Rolling Stonesi mini turnejom obilježavaju 50. godina benda
15

Osim koncerata u Londonu i Newarku, Stonesi su povodom obljetnice izdali novu pjesmu 'Doom and Gloom', a izdat će i novi album pod imenom 'Grrr'

VIDEO

Poslije dugih sedam godina Rolling Stonesi su početkom listopada predstavili novu pjesmu 'Doom and Gloom'. Pjesma je premijerno puštena na BBC Radiju 2 u emisiji Breakfast Show voditelja Chrisa Evansa koji ju pustio dva puta za redom. 'Doom and Gloom' podsjeća na ranije hitove benda, kao što su 'Gimme Shelter' ili 'Honky Tonk Women'. Pjesma je snimljena u Parizu, a  producirao ju je Don Was. Jedna je od dvije nove s njihovog najnovijeg albuma 'GRRR', koji su članovi benda najavili za 12. studeni. Naziv druge pjesme je 'One More Shot'. Na albumu 'GRRR' naći će se kompilacija njihovih najvećih hitova. 

Povodom 50. obljetnice benda i nakon nekoliko mjeseci nagađanja, Rolling Stonesi su nedavno krenuli na svoju novu turneju. U londonskoj O2 Areni nastupaju 25. i 29. studenog, a u Newarku u Prudential Centru će nastupiti 13. i 15. prosinca. Jagger je rekao da bend za najavljene koncerte uvježbava 70 pjesama. Ronnie Wood bio je oduševljen izvrsnom kvalitetom zvuka skupine na probama, a na pitanje o turneji izjavio je kako misli da se neće moći zaustaviti jednom kad krenu. 

- Svi dajemo sve od sebe da svaki dan dođemo na vrijeme na probe. Počinjemo u 15 sati i vježbamo do večere, s jednom pauzom. Ponašamo se kao da je riječ o jednoj velikoj operaciji. Želimo dati 200 posto. Imat ćemo nastupe u malim klubovima, na kojima ćemo iznenaditi i sami sebe. Pazite na nastupe grupe Cockroaches ili tako nešto! Ne znam kako ćemo biti najavljeni, ali pojavit ćemo se negdje i okušati u svirci. Govorim o malim mjestima, za 200-300 ljudi - najavio je Wood u intervjuu za NME. 

Dva koncerta iznenađenja Stonesi su imali u Parizu. Jedan u klubu koji prima 1800 ljudi, a drugi u klubu gdje ih je slušalo 600 ljudi. Tom prilikom otpjevali su 12 pjesama među kojima su bile 'Tumbling Dice', 'It’s Only Rock 'N' Roll (But I Like It)’ i 'Honky Tonk Women'. Publika je imala priliku čuti i njihovu najnoviju pjesmu 'Doom and Gloom. Pariškim koncertima Stonesi su najavili svoju mini turneju. 

'Pedeset godina je prošlo u trenu'

Iako su obožavatelji benda negodovali zbog visokih cijena ulaznica koje iznose do 500 eura, točnije od 990 do 3800 kuna, koncerti u Londonu rasprodani su za samo sedam minuta. Sa spomenuta četiri koncerta, u Lodonu i Newarku (New Jersey), bend će proslaviti svoje dugogodišnje djelovanje. 

- Pedeset godina je prošlo u trenu. Vrijeme brzo prolazi, treba uživati dok traje - rekao je 69-godišnji Mick Jagger nakon svjetske pretpremijere dokumentarnog filma 'Crossfire Hurrican' u kojem je prikazana burna prošlost ove rock skupine. Film donosi i djelomično nepoznatu prošlost rock grupe, dijelove koncerata i komentare glazbenika skupine koja je promijenila rock. Stonesi su zadnji put zajedno nastupili 2007. godine u sklopu turneje 'Bigger Bang'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom
Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma
'IZAZOVNO I PRKOSNO'

Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma

Dizajnerica iz Banja luke pohvalila se videom na društvenim mrežama u kojem sjedi na stolcu i zavodljivo prebacuje nogu preko noge