Show

Komentari 0

Romana Matanovac Vučković je izabrana za Ženu 2021. godine

Romana Matanovac Vučković je izabrana za Ženu 2021. godine

U tri godine koje sam na čelu Hrvatskog glazbenog zavoda, našla sam se u situaciji da sam ga tri puta morala ponovno izdisati iz pepela i ovakvo jedno priznanje mi je zapravo lijep osjećaj da je to prepoznato, ispričala nam je Matanovac Vučković

Prošle godine je bez konkurencije titulu odnijela Alemka Markotić (56), sinoć na terasi hotela Esplanade od pet nominiranih žena, prestižno priznanje je uručeno Romani Matanovac Vučković (48), prvoj predsjednici Hrvatskog glazbenog zavoda koja je preuzela njegovo upravljanje u vrijeme potresa u Zagrebu i pandemije.

- Ja sam izuzetno ponosna na ovo priznanje koje sam dobila. Izbor za Ženu godine je jedna platforma za osnaživanje žena, za poticanje priznavanja uloge žena u društvu i svakako poticaj svima ženama da ima mjesta koja će prepoznati njihov rad i dat će određeno priznanje - poručuje Žena godine i dodaje kako joj je ovo dodatna motivacija za nastavak rada.

Izvanredna profesorica na Katedri za građansko pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu ponosna je na ulogu predsjednice Hrvatskog glazbenog zavoda, prve žene u 200 godina povijesti.

- U nekakvom najizazovnijem vremenu u povijesti HGZ-a, sam kao žena ponijela tu situaciju i u tri godine koje sam na čelu Zavoda, našla u situaciji da sam ga tri puta morala ponovno izdisati iz pepela i ovakvo jedno priznanje mi je zapravo lijep osjećaj da je to prepoznato - ispričala nam je  Matanovac Vučković.

- Hrvatski glazbeni zavod ima određenu težinu, jednu ulogu u društvu, u kulturi ne samo Zagreba nego cijele Republike Hrvatske. To je kolijevka zapravo glazbenog života i ja imam privilegiju biti na njegovom čelu u tim izazovnim vremenima i osigurati mu da nastavi dalje postojati još sljedećih dvije stotine godina - rekla je Matanovac Vučković.

Najčitaniji članci