Obavijesti

Show

Komentari 34

Na humanitarni turnir došao je samo Enis, gdje su bili ostali?

Na humanitarni turnir došao je samo Enis, gdje su bili ostali?
8

Na humanitarni turnir dolazak su, kažu u društvu URIHO, potvrdile mnoge naše zvijezde. One, pak, tvrde da ih nitko nije zvao pa se stoga nisu ni odazvali ni došli

VIDEO

Žalosno je što sam automobilom po ovakvom vremenu putovao iz Sarajeva da bih podržao ovu akciju, a nitko od mojih kolega iz Zagreba nije došao, kaže razočarano Enis Bešlagić (35). 

Iako organizatori, društvo osoba s invaliditetom URIHO, tvrde kako su im dolazak potvrdili Rene Bitorajac, Miroslav Škoro, Thompson, Mirko Fodor i Davor Dretar, na humanitarnome malonogometnom turniru u Centru za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek” nitko se nije pojavio.

- Prošle godine svi su sudjelovali. Zvali smo ih i ovaj put, a zašto nisu došli, pitajte njih. Nije u redu - rekao je Zlatan Osmanović iz Centra “Vinko Bek”. 

Rene Bitorajac tvrdi kako nije imao pojma o humanitarnoj akciji.

- Kao prvo, nisu me zvali. Kao drugo, na putu sam i ne bih mogao igrati. A kao treće, vi ste seljak. Eto, tako napiši - bijesno je glumac opravdao nedolazak i poklopio slušalicu. 

Miroslav Škoro nije bio na turniru jer je imao koncert u Slavonskom Brodu. Dodao je da ni ne zna gdje se centar nalazi.

- Nikad čuo za njih. Nemam pojma o toj akciji. To bi se trebalo planirati mjesecima prije - zaključio je Osječanin. 

Jedino je Davor Dretar porukom otkazao dolazak jer je istodobno bio na drugoj humanitarnoj akciji.

Glumac velikog srca spasio obitelj iz požara

Bešlagić je obitelj Dragana Avdalića iz Sarajeva izvukao iz požara prije pet godina. Glumca je iz sna probudilo pucanje stakla i vriska ljudi. Kad je pogledao kroz prozor, vidio je kako iz susjedne kuće sukljaju vatra i gusti crni dim. Bez razmišljanja je skočio iz kreveta, na brzinu se odjenuo i iz plamena spasio Dragana Avdalića, njegovu suprugu i dijete. Kako su vatrogasci stigli prekasno, kuća je izgorjela do temelja. Enis je susjedu Draganu obećao pomoći. S prijateljem Nešadom Tinjićem donirao im je 112.000 kuna za obnovu. Zbog hrabrosti i humanosti bosanski glumac je 2006. dobio nagradu Ponos Hrvatske.

- Znam da ne mogu biti Majka Tereza i svima pomoći. ‘Onaj gore’ mi nekako pokaže da vidim kome je pomoć potrebna. S prijateljem sam to napravio od srca. Shvatio sam koliko je velik i dobar čovjek jer je dao novac iako nije poznavao moje susjede - rekao je Enis primajući priznanje 24sata.

Dragan: Prevario sam se jer sam mislio da ne postoji prijateljstvo bez interesa

U kući Avdalićevih požar je izbio jer se zapalio produžni kabel. Vatra je prvo zahvatila namještaj i vrata, a kako se brzo proširila kućom, rastopila je i radijatore. Bojali su se eksplozije plina, ali ih je Enis izvukao iz kuće na vrijeme. Nakon što su im obnovili kuću, susjed je zaplakao od sreće i zahvalio se glumcu.

- Mislio sam da ne postoji prijateljstvo bez interesa, ali sam se prevario - rekao je Dragan.

Srce na dlanu simbol je heroja

Sedma dodjela nagrade Ponos Hrvatske pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića bit će 22. siječnja sljedeće godine u HNK u Zagrebu. Uz prijenos na HRT-u, hrabrim i iznimnim pojedincima koji su riskirali svoje živote kako bi pomogli drugima uručit će se staklena statua Srce na dlanu. Statuu je dizajnirao likovni umjetnik Ivica Propadalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Lana Klingor Mihić pokazala je kako izgleda u bikiniju! 'Kakvo tijelo! Odakle ti snaga za sve?'
ODLIČNA FIGURA

Lana Klingor Mihić pokazala je kako izgleda u bikiniju! 'Kakvo tijelo! Odakle ti snaga za sve?'

Glazbenica i poduzetnica kaže kako se ne misli natjecati s mlađim ženama, ali pazi na svoje zdravlje i figuru. Na svoju posljednju fotku dobila je hrpu pozitivnih komentara

Diletta Leotta: 'Rekli su da sam uspjela samo zbog svojih grudi'
IMALA JE SAMO 20 GODINA

Diletta Leotta: 'Rekli su da sam uspjela samo zbog svojih grudi'

Kod kuće sam te večeri ispustila oslobađajući krik. To je probudilo lava u meni, naučila sam puno nakon toga, rekla je sportska novinarka
Tajči otkrila kojeg je domaćeg glumca ljubila u danima najveće slave: 'Mi smo dugo bili par!'
OTVORILA SE

Tajči otkrila kojeg je domaćeg glumca ljubila u danima najveće slave: 'Mi smo dugo bili par!'

Svi su imali simpatije prema nekom, realno, imala sam i ja, rekla je pjevačica