Obavijesti

Show

Komentari 1

Sanremo otvara Maneskin, a svi se nadaju dolasku J.Lo i Afflecka

Sanremo otvara Maneskin, a svi se nadaju dolasku J.Lo i Afflecka
5

Za pomalo ekstravagantni festival Talijani kažu da ga 'ili vole ili mrze'. Mnogi tvrde da ga nikada ne gledaju, ali svake godine broji milijunsku gledanost na malim ekranima

VIDEO

Najpopularnije talijansko glazbeno natjecanje vraća se na svoju uobičajenu lokaciju, Teatro Ariston u gradu Sanremu. Ondje će se za pobjedu boriti 25 umjetnika, tijekom pet večeri od 1. do 5. veljače 2022.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

damiano david VIDEO

Manifestacija, čiji je službeni naziv 'Festival della canzone italiano di Sanremo', održava se svake godine od 1951., što je čini najdugovječnijim svjetskim godišnjim televizijskim glazbenim natjecanjem na nacionalnoj razini.

Sanremo, 69th Festival of Italian song 2019. Final evening. Eros Ramazzotti

Sanremo je doživio 72 izdanja, a pobjednik često predstavlja Italiju na Eurosongu. Tijekom godina je bio 'odskočna daska' brojnim talijanskim izvođačima, poput Andree Bocellija, Laure Pausini, Erosa Ramazzottija i Zucchera, kao i prošlogodišnjim pobjednicima, bendu Mäneskin, koji će se ove godine vratiti kao posebni gosti.

Global Citizen Live Paris - Maneskin

Za pomalo ekstravagantni festival Talijani kažu da ga 'ili vole ili mrze'. Mnogi tvrde da ga nikada ne gledaju, ali svake godine broji milijunsku gledanost na malim ekranima.

Voditelj i umjetnički direktor je, treću godinu zaredom, TV voditelj Amedeo Sebastiani, poznatiji kao Amadeus, kojemu bi se na pozornici trebao pridružiti popularni komičar Fiorello.

'The Last Duel' film premiere, Jazz at Lincoln Center, New York, USA - 09 Oct 2021

Ovogodišnji favoriti su, prema kladionicama ,glazbenici ElisMahmood & Blanco i Emma Marrone. Svo troje s bivši pobjednici Sanrema, Mahmood s pjesmom 'Soldi' 2019., Emma s 'Non è l'inferno' 2012., a Elisa 2001. s velikim hitom 'Luce' koji je napisala zajedno sa Zuccherom.

Albina: 'Preskačem Eurosong dok ne izgradim glazbeni stil'
Albina: 'Preskačem Eurosong dok ne izgradim glazbeni stil'

Posebni gosti bit će, uz Maneskin, pjevači Checco Zalone, Laura Pausini i Cesare Cremonini. Poznato je i da je Amadeusova velika želja na festivalu ugostiti Jennifer Lopez i njenog partnera Bena Afflecka, no zasad nije poznata je li uspio u svom naumu da ih dovede u Sanremo.

Podsjećamo, Sanremo potječe iz poslijeratne Italije, kada je osnovan kako bi se revitaliziralo oštećeno gospodarstvo i stvorio novi kulturni identitet. Između 1953. i 1971. festival je ugostio brojne umjetnike iz inozemstva, koji su svoje pjesme predstavljali talijanskoj publici, a među njima su bili i Louis Armstrong, Stevie Wonder i Cher.

2021 MTV EMAs
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine
Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu