Obavijesti

Show

Saznajte kako zvuče zvukovi Zvonimira Varge

Saznajte kako zvuče zvukovi Zvonimira Varge
6

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga povodom deset godina djelovanja na glazbenoj sceni objavio je za diskografsku kuću Spona glazbenu kompilaciju "Zvukovi".

Snimke s kompilacije nastale su u periodu od 2013. do 2019. godine i predstavljaju dvije strane stvaralaštva Zvonimira Varge. S jedne strane tu su njegove angažirano-humorne, a s druge strane nježne i melankolične ljubavne pjesme. Uz jedanaest već objavljenih pjesama, tu je i jedna sasvim nova, "Kako da se volim?", koja otvara kompilaciju. Prva koncertna promocija kompilacije "Zvukovi" održana je u srijedu, 25. rujna, u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark u sklopu festivala Velika rock eksplozija #12, a planirane su i promocije u zagrebačkoj kaznionici Remetinec (22.10.2019.), KC Lab u Novom Sadu (24.10.2019.), KC Walkow u Vinkovcima (25.10.2019.) te na Zagorje Blues Etno Festivalu (6.11.2019.).

U aranžmanima i produkciji pjesama s kompilacije Vargi su najviše pomogli Jere Šešelja i Mark Mrakovčić, a treba istaknuti i Antonina Šimića, Marka Kanceljaka te dvojac Lora Šuljić i Zoran Pleško. Osim gore spomenutih, zagrebački kantautor se zahvaljuje svima koji su glazbenom suradnjom dali svoj obol njegovom novom izdanju: Dean Melki, Jasmina Alihodžić, Stjepan Hrastić, Ivan Andrijević, Marin Fatović, Daniel Kadijević, Miki Solus, Sabina Herman, Matej Milošev, Jurica Hotko, Hana Blažević, Mario Klarić, Martin Mandir, Ana Patačko i Matej Magdić.

Do kraja godine u planu je još jedan singl, a za sljedeću godinu planiran je novi studijski album. Zvonimir Varga je po mnogočemu jedinstvena figura na hrvatskoj kantautorskoj sceni. Glazbi se ozbiljno posvetio tek nakon što je prešao tridesetu, a zatim je u idućih 10 godina objavio čak osam albuma ("Krugovi" i "7" iz 2016. su odabrani među najbolje u regiji), 15-ak singlova i spotova, napisao zbirku poezije i slikovnicu te skladao za kazalište. Njegov rad izdvaja se iz gomile estradnog "kičeraja", spajajući mainstream i kantautorski klasicizam s elementima americane koja se u ovom slučaju može nazvati i hrvaticana. 

"Imati ljubavne pjesme koje su iskrene i ogoljene, bez maskiranih tekstova, a opet ne zvučati sladunjavo, nešto je što rijetki mogu...", kaže kritika koja također tvrdi da svaka njegova pjesma prikazuje mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja, a ugodno ih je slušati upravo zbog jednostavnosti formata.

Varga redovito održava koncerte, pa je tako od početka svog glazbenog djelovanja održao gotovo 250 nastupa u Hrvatskoj, regiji i šire...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Marija Šerifović s bine u Slavonskom Brodu poručila: 'Ja vam želim Eurosong u Zagrebu'
ivo ODUŠEVILA PUBLIKU

VIDEO Marija Šerifović s bine u Slavonskom Brodu poručila: 'Ja vam želim Eurosong u Zagrebu'

SLAVONSKI BROD: Srpska pjevačica Marija Šerifović oduševila je obožavatelje u Slavonskom Brodu, a posebnu je poruku uputila našem ovogodišnjem predstavniku na Eurosongu Baby Lasagni i svim njegovim obožavateljima. 'Želim vam, mojim susjedima, da iduće godine Eurosong bude u Zagrebu', rekla je pjevačica. Prisjetimo se, Marija je i sama pobijedila na ovom natjecanju 2007. godine s pjesmom 'Molitva'.

VIDEO Zagrepčanin o Euroviziji nekad i danas: 'Džuli je prava pjesma, ovo je sve namješteno!'
'GLUPOST NAD GLUPOSTIMA'

VIDEO Zagrepčanin o Euroviziji nekad i danas: 'Džuli je prava pjesma, ovo je sve namješteno!'

ZAGREB: Iako će obožavatelji iz svih krajeva Lijepe Naše sutra navijati za Baby Lasagnu i 'Rim Tim Tagi Dim', Eurosong ipak nije za svakoga. Zagrepčanin je podijelio svoje dojmove o najvećem pjevačkom natjecanju na svijetu. 'To je danas glupost nad glupostima', rekao je i prisjetio se svoje omiljene izvedbe na Eurosongu - pjesme Džuli s kojom je Daniel Popović predstavljao Jugoslaviju 1983.
Sviđa li vam se? Voditelj Luka Bulić posvetio pjesmu Lasagni
'ROKAJ BABY'

Sviđa li vam se? Voditelj Luka Bulić posvetio pjesmu Lasagni

U pjesmi je nekoliko puta 'mijauknuo' te otplesao prepoznatljivi 'Rim Tim Tagi Dim' ples