Obavijesti

Show

Saznajte kako zvuče zvukovi Zvonimira Varge

Saznajte kako zvuče zvukovi Zvonimira Varge
6

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga povodom deset godina djelovanja na glazbenoj sceni objavio je za diskografsku kuću Spona glazbenu kompilaciju "Zvukovi".

Snimke s kompilacije nastale su u periodu od 2013. do 2019. godine i predstavljaju dvije strane stvaralaštva Zvonimira Varge. S jedne strane tu su njegove angažirano-humorne, a s druge strane nježne i melankolične ljubavne pjesme. Uz jedanaest već objavljenih pjesama, tu je i jedna sasvim nova, "Kako da se volim?", koja otvara kompilaciju. Prva koncertna promocija kompilacije "Zvukovi" održana je u srijedu, 25. rujna, u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark u sklopu festivala Velika rock eksplozija #12, a planirane su i promocije u zagrebačkoj kaznionici Remetinec (22.10.2019.), KC Lab u Novom Sadu (24.10.2019.), KC Walkow u Vinkovcima (25.10.2019.) te na Zagorje Blues Etno Festivalu (6.11.2019.).

U aranžmanima i produkciji pjesama s kompilacije Vargi su najviše pomogli Jere Šešelja i Mark Mrakovčić, a treba istaknuti i Antonina Šimića, Marka Kanceljaka te dvojac Lora Šuljić i Zoran Pleško. Osim gore spomenutih, zagrebački kantautor se zahvaljuje svima koji su glazbenom suradnjom dali svoj obol njegovom novom izdanju: Dean Melki, Jasmina Alihodžić, Stjepan Hrastić, Ivan Andrijević, Marin Fatović, Daniel Kadijević, Miki Solus, Sabina Herman, Matej Milošev, Jurica Hotko, Hana Blažević, Mario Klarić, Martin Mandir, Ana Patačko i Matej Magdić.

Do kraja godine u planu je još jedan singl, a za sljedeću godinu planiran je novi studijski album. Zvonimir Varga je po mnogočemu jedinstvena figura na hrvatskoj kantautorskoj sceni. Glazbi se ozbiljno posvetio tek nakon što je prešao tridesetu, a zatim je u idućih 10 godina objavio čak osam albuma ("Krugovi" i "7" iz 2016. su odabrani među najbolje u regiji), 15-ak singlova i spotova, napisao zbirku poezije i slikovnicu te skladao za kazalište. Njegov rad izdvaja se iz gomile estradnog "kičeraja", spajajući mainstream i kantautorski klasicizam s elementima americane koja se u ovom slučaju može nazvati i hrvaticana. 

"Imati ljubavne pjesme koje su iskrene i ogoljene, bez maskiranih tekstova, a opet ne zvučati sladunjavo, nešto je što rijetki mogu...", kaže kritika koja također tvrdi da svaka njegova pjesma prikazuje mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja, a ugodno ih je slušati upravo zbog jednostavnosti formata.

Varga redovito održava koncerte, pa je tako od početka svog glazbenog djelovanja održao gotovo 250 nastupa u Hrvatskoj, regiji i šire...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac