Obavijesti

Show

Komentari 56

Scenaristica je umrla od raka pluća, a Hurem se htjela ubiti

Scenaristica je umrla od raka pluća, a Hurem se htjela ubiti
4

SVI SU NA KUŠNJI Poznavatelji Kurana smatraju da je scenaristica oskvrnula islam pa ju je pratila nesreća, a glumcima ne odgovara turski način života

VIDEO

Shvatila sam da nešto nije u redu kad sam se naglo počela debljati iako sam redovito vježbala i pazila što jedem. Izbezumila sam se od straha kad su uslijedili napadaji panike, strašne noćne more i nesanica, kaže Meryem Uzerli (31).

Glumica dodaje da nije imala zdravstvenih problema dok nije dobila ulogu u seriji “Sulejman Veličanstveni”. Meryem se zbog sultanije Hurem preselila iz rodnog Berlina u Tursku i sve je, kaže, brzo krenulo nizbrdo. Fanovi su je napadali i vrijeđali na ulici jer je bila previše zla na malim ekranima, a zbog serije joj je patio i privatni život. Kao da joj česte svađe s bivšim zaručnikom Canom Atesom (47) nisu bile dovoljne, Uzerli je psihički bila sve lošije. Zbog stresa na setu i prekida zaruka, glumica se pokušala ubiti skočivši s hotelskog balkona. Završila je na psihijatriji u Njemačkoj, a pomoć je navodno tražila i od iscjelitelja.

- Uvjerili su je da je za sve kriva crna magija. Vidovnjaci misle da je netko bacio urok na nju, a nije isključeno ni da Meryem proganja uznemireni Huremin duh, kojem se ne sviđa kako ju je glumica prikazala u seriji - kažu prijatelji.

Zla kob nije prestala ni nakon što je Uzerli napustila seriju. Ubrzo je saznala da je trudna, a zaručnik ju je ostavio. Burzovni mešetar sad je želi prikazati kao lošu majku i uzeti joj kćer Laru.

Vidovnjaci: Huremin duh, uznemiren lažiranjem povijesnih činjenica, terorizira sve na setu

Meryem ignorira bivšeg zaručnika otkad joj je rekao da nikad nije želio dijete s njom. Glumici će u odgoju pomagati roditelji, sestra i prijateljice, a Canu će, nada se, na sudu zabraniti prilaženje Lari, koju je rodila u veljači.

Poznavatelji Kurana tvrde da je scenaristica oskvrnula islam i ismijala Osmanlije zbog čega ju je pratila nesreća

Sulejmana je pretvorila u razvratnog vođu koji samo misli na piće i žene, a sultanije i robinje je previše razgolitila. Zato su istanbulske gradske vlasti scenaristici Meral Okay zabranile snimati povijesnu TV seriju na stvarnim lokacijama.

Scenarij je naljutio i turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana (60), koji je htio zabraniti prikazivanje serije. Nije uspio, ali Meral je zbog njegovih pritisaka stalno morala mijenjati scenarij.

- Prijetili su mi ekstremni islamisti pa sam neko vrijeme bila pod policijskom zaštitom, a bez tjelohranitelja nisam smjela izići iz kuće - žalila se Okay. Šuška se da je stres u rekordnom roku pogoršao njezino zdravstveno stanje jer je Meral umrla od raka pluća samo pet mjeseci nakon što su joj ga dijagnosticirali.

- Prije smrti se žalila da je opsjedaju crne misli i da ima napadaje panike - otkrili su suradnici. Uvjereni su da ju je proganjao Huremin duh jer je sultanovu zakonitu suprugu prikazala kao spletkarošicu i najgoru haremsku vješticu. Bolje nije prošla ni glumica Nur Fettahoglu (33), koja u “Sulejmanu Veličanstvenom” glumi sultaniju Mahidevran, majku princa Mustafe. Otkad je počela glumiti u seriji, Nur se rastala od supruga Murata Aysana, a nije joj potrajala ni strastvena veza s glumcem Necatijem Sasmazom. Kad se napokon sretno udala za bogatog biznismena Leventa Veziroglua, Mahidevran se teško ozlijedila na setu serije. Glumica je nezgodno stala i pala niz stepenice. Završila je u bolnici, a tjednima poslije nije mogla ustati iz kreveta zbog ozljede kralježnice.

Nur navodno ima problema i s plodnošću. Iako silno želi djecu, nikako ne može ostati trudna. Vidovnjaci tvrde da se prokletstvo njezina lika prenijelo u stvaran život.

- Mahidevran je imala samo jednog sina kojeg je otac smaknuo, a Hurem je sultanu dala četiri sina i kćer. Očito je da su se zbog serije probudili strašni demoni iz prošlosti koji glumcima ne daju mira - kažu vidovnjaci. Sreće u ljubavi nije imala ni Pelin Karahan (29), baš kao njezin lik Mihrimah. Glumica se rastala dok je snimala seriju.

‘Ne odgovara nam turski mentalitet i način života’

Kao da nam je crni oblak iznad glave otkad smo došle u Tursku, kažu Meryem Uzerli i Nur Fettahoglu. Hurem i Mahidevran su se rodile i odrasle u Njemačkoj, a teško su se snalazile u konzervativnoj Turskoj.

Eksplicitni scenarij naljutio je premijera, a začetnicu serije morali su čuvati tjelohranitelji

Kad je glavna scenaristica Meral Okay umrla u travnju 2012. u 53. godini, nije se znalo hoće li se serija nastaviti snimati. Idejnu začetnicu “Sulejmana” zamijenio je njezin pomoćnik Yilmaz Sahin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti