Obavijesti

Show

Komentari 40

Sedam glumaca koji već deset godina lutaju u lošim ulogama

Sedam glumaca koji već deset godina lutaju u lošim ulogama
8

Vrlo malo glumaca uspijeva uvijek dati odličnu izvedbu u svakom filmu u kojem se pojave. Ovih sedam glumaca nije uspjelo ni prosječno glumiti u zadnjih 10 godina

VIDEO

Jednom kad glumac ostvari glavni cilj svojeg života, stjecanje slave, često se jako opusti pa počne samo loviti uloge zbog novca, a one uloge koje su ih napravile time sto jesu odu u drugi plan.

Taj ‘lov za novcem’ ih ponekad toliko obuzme da se nađu i desetljeća u kojima neki glumci A kategorije nisu odglumili apsolutno ništa hvalevrijedno. Jasno, samo o kinu pričamo jer televizija je ipak malo drugačiji medij, s malo drugačijim pravilima igre.

Stoga, predstavljamo sedam filmskih glumca čije je zadnje desetljeće bilo poprilično bezvrijedno i koji nas nisu oduševili još od prošle SDP-ove vlade.

1) Val Kilmer

Prije točno deset godina, Val Kilmer se pojavio u izvrsnom 'Kiss Kiss Bang Bang' . Uloga koja mu je trebala oživjeti, ili revitalizirati, karijeru koja je posrnula 1995. godine nakon brilijantne ‘Vrućine' je napravila samo jedno - Val Kilmer je odlično glumio u tom odličnom filmu i to je to. Sve poslije toga je opet tragedija.

VIDEO

Ne vjerujete nam? Pogledajte samo na IMDB-u taj popis. Mislili smo nabrojati samo prosjeke međutim, svi filmovi unatrag deset godina su mu čak i gori od prosjeka. ‘Moscow Zero’, ‘2:22’, ‘Otapanje’, čak i ‘Twixt’ legendarnog redatelja Francisa Forda Coppole je iznimno loše ocijenjen.

Što je najgore, odabrali smo bolje filmove…

A kad se malo prisjetite, sjetit ćete se Kilmera u ‘The Doors’ i fenomenalnom ‘Tombstoneu’ , pa se onda komotno upitajte otkud sad odjednom ovakve katastrofe.

2) Al Pacino

Da odmah raščistimo jedno - Pacino je velik glumac. Ali to nije ono o čemu pričamo ovdje. Ovdje razgovaramo o zadnjem desetljeću njegove karijere.

To je karijera koja nam je dala i ‘Kuma’ i ’Serpica’ i mnoge druge velike filmove, ali u zadnjih deset godina smo vidjeli…’Jack i Jill’??? ‘Pravedno ubojstvo’?

PA/Pixsell

Srećom, vidjeli smo ga u par izvrsnih televizijskih produkcija unatrag deset godina, ali i dalje se moramo upitati što stvarno natjera velikana njegovih sposobnosti da se pojavljuje u grozotama iz Sandlerove produkcije . I to niti više niti manje, nego odjevenog u žensku odjeću. Nemamo ništa protiv toga, ali bi nam i dalje bilo draže kad bismo ga vidjeli u nekoj propisnoj drami ili trileru, a ne u burleski.

3) Dustin Hoffman

Još jedan glumac u sedamdesetima, koji također ne shvaća kad je dobar trenutak za umirovljenje.

Doduše, za njega ne možemo reći da je napravio ijednu pravu katastrofu ili išta stvarno užasno. Samo možemo reći da je sve što je napravio dosadno, već viđeno i stvarno nezanimljivo.

Pixsell

Kad tomu dodamo činjenicu da je pola njegove glume u zadnjem desetljeću otpalo na razno razne nastavke (Kung Fu Panda 2 i 3, te ‘Dozvola za male Fockere’) i stvarno neduhovite ‘komedije’ (Posljednja šansa), onda nam ništa drugo ne preostaje nego da uistinu pomislimo da je vrijeme za umirovljenje. Ili barem za drugog agenta.

4) Dennis Quaid

Dennis Quaid možda ne bi trebao biti na ovoj listi jer su mu filmovi uvijek bili ‘tu negdje’. Nema istinski loše glume, ali ne možemo niti iskreno reći da nas oduševljava. Denis je...tu negdje.

Međutim, svako malo se Quaid pojavi u ulozi koja nas istinski oduševi i time podsjeti da u njemu u stvari leži glumac A kategorije. Sjetimo se ‘Traffica’ ili ‘Unutrašnjeg svemira’, ili brilijantnog ‘Daleko od neba. A sad se sjetimo zadnjih deset godina. Mi možemo pričekati, dok se vi prisjećate. Nema ničega, zar ne?

VIDEO

U zadnjih deset godina je Dennis uspio odglumiti u par filmova koje se najbolje može opisati slijeganjem ramena. Ne znaš što bi o tim filmovima rekao, pa samo slegneš ramenima i zaboraviš ih. Kad kažemo da mu treba opet film poput ‘Doca Hollywooda’ ili ‘Nebesa’, stvarno smo ozbiljni. Jer pokazano je tužno i lako zaboravljivo.

5) Billy Bob Thornton

Još od predivnog božićnog filma ‘Zločesti Djed Mraz’ (znači čak dvanaest godina) nismo vidjeli Billy Boba u ikojem kvalitetnom filmu.

VIDEO

Poprilično smo sigurni da ga za to baš briga, jer se bavi svime i svačime, ali bismo stvarno željeli opet vidjeti Billy Boba u nečem značajnom, a ne u filmovima koji po IMDB-u skupljaju ocjene od 4 do 6, tek s pokojom ocjenom blizu 7.

6) Anthony Hopkins

Uistinu legendaran glumac, čija gluma u ‘Kad jaganjci utihnu’ nas dan danas bez daha ostavlja (dobio je i Oscara za tu ulogu). Hopkins je ponovio takav podvig i u ‘Na kraju dana’, pa zatim i u ‘Nixonu’, pa u...mogli bismo mi i dalje nabrajati tako, ali samo do 2005. godine.

VIDEO

Jer poslije te godine se jako morate potruditi da biste našli ikoji iole gledljiv film iz njegove karijere. ‘Slom’ je možda dobar, za jedno jedino gledanje. Također i ‘Hitchcock’, ali ovo ostalo je prava pravcata tuga. Jasno, kad govorimo o glumcu takve vrste.

Zanimljivo, i kod Hopkinsa se može, kao i kod Kilmera, točno vidjeti u kojem trenutku je sve otišlo prema dolje. Nakon snimanja ‘Legende o motoru’, Sir Anthony nije napravio niti jedan film koji bi nas zaprepastio ili oduševio.

I molimo vas, ne spominjite nam ‘Thora’.

7) Laurence Fishburne

Još jedan glumac, poput Vala Kilmera, koji će glumiti u praktički svemu, samo da bi došao na ekran. Njegova karijera od 2005. naovamo je pravi koktel prosjeka, tragedije i nekvalitete.

Od ‘93. pa do ‘Matrixa’ iz 1999. je Laurence glumio u nekoliko izvrsnih filmova, od ‘Matrixa’ do 2005. u par izvrsnih filmova, a od 2005. pa do danas se ne može naći jedan jedini izvrstan film, ma koliko god mi snage uložili u potragu.

Onih par epizodnih uloga, s po tri-četiri rečenice po filmu nećemo niti spominjati. Da, ‘Čovjek od čelika’ je super film , ali ne zato što je u njemu Laurence Fishburne. U stvari, da ga niti nema, razliku ne biste vidjeli koliko je Fishburne postao nebitan.

VIDEO

Počasno mjesto

Svi gore navedeni glumci su u stvari napravili jednu ključnu grešku - nisu učili na primjerima onih prije njih. Poimence, nisu pogledali kako je to radio majstor zanata, Paul Newman. Stoga je Paul ovdje na istinskom počasnom mjestu , na mjestu kojim obilježavamo njegovu vještinu i talent.

U svojih šezdeset (da, uistinu je imao toliko dugačku karijeru) godina, Newman nije glumio niti u jednom stvarno lošem filmu, niti je ikad stvarno loše glumio. Pažljivo je birao i uloge, i redatelje, i filmove u kojima će se pojaviti, ne birajući filmove isključivo zbog novaca ili samo zato da bi ga se vidjelo.

REUTERS

Pravi glumac, od početka do kraja.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...