Show

Komentari 18

Šerbedžija šalje poruku Vučiću? 'Malvaziju obožavam, mislim da je jedno od najboljih vina'

Šerbedžija šalje poruku Vučiću? 'Malvaziju obožavam, mislim da je jedno od najboljih vina'

Srbijanski predsjednik Vučić je, naime, 5. ožujka govoreći za sarajevsku televiziju Face rekao da je istarska Malvazija 'loše vino koje ništa ne valja, a Srbija proizvodi puno bolja vina'

Proslavljeni glumac Rade Šerbedžija poznat je po svom umjetničkom opusu, ali i uvijek pomirljivim porukama i neumornim pokušajima da popravi ono što političari ostave iza svoje zapaljive retorike. Ovaj put uspio je istrgnuti istarsku malvaziju iz nepotrebne političke kaljuže, elegantno i ugodno, upravo onako kako i stručnjaci ocjenjuju to nadaleko čuveno istarsko vino.

POGLEDAJTE VIDEO 

Gostujući kod Jugoslava Ćosića u emisiji Pressing beogradskog studija N1 televizije, manirom uglađenog i vrhunskog umjetnika, poslao je poruku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koja je odmah odjeknula na društvenim mrežama i posve sigurno zatvorila 'slučaj istarske malvazije'.

Naime, na kraju intervjua, Šerbedžija je Ćosiću, napomenuvši kako to nema veze s politikom, poklonio butelju cijenjene Kaboline istarske malvazije iz organske proizvodnje, kazavši:

- Malvaziju obožavam i pijem, mislim da je jedno od najboljih vina. A volim i srpska vina, naročito crna.

Srbijanski predsjednik Vučić je, naime, 5. ožujka govoreći za sarajevsku televiziju Face rekao da je istarska Malvazija 'loše vino koje ništa ne valja, a Srbija proizvodi puno bolja vina'.

Dodao je da je to 'vino odvratno i nitko ne može da ga pije'.

Rade Šerbedžija, već godinama, većinu ljeta provodi u istarskoj Fažani i na Brijunima. Njegovo kazalište Ulysses vratilo je obične ljude na brijunsko otočje i pružilo tom  biseru Jadrana i Istre novi život. Kazalište Ulysses uspješno traje već dvadeset godina, a tijekom ljetnih mjeseci slavni glumac održava i svoj festival na kome su sudjelovali mnogi velikani iz Hrvatske i zemalja regije.

Na festivalu kazališta Ulysses nastupali su dosad neki od najeminentnijih umjetnika u svijetu kao što su Vanessa Redgrave, Ralph Fiennes, Lynn Redgrave, Amanda Plummer..., a posjetile su ih i velike filmske zvijezde kao što su Angelina Jolie i Annette Bening.

Cijeli intervju s Radom Šerbedžijom za Pressing N1 televizije pogledajte ovdje (https://rs.n1info.com/video/pressing/rade-serbedzija-gost-pressinga/).