Show

Komentari 2

Serije 'Kruna', 'Damin gambit' i 'Ted Lasso' pokorile su Emmyje

Serije 'Kruna', 'Damin gambit' i 'Ted Lasso' pokorile su Emmyje

Na dodjeli glavne televizijske nagrade Emmy serija 'The Crown' proglašena je najboljom dramskom serijom, a 'Damin gambit' najboljom mini serijom. U kategoriji najbolje humoristične serije slavio je 'Ted Lasso'

Drama 'The Crown' i komedija 'Ted Lasso' osvojile su u nedjelju glavne televizijske nagrade Emmy, dok je 'The Queen's Gambit' proglašena najboljom miniserijom.

Pobjedom u najboljoj dramskoj seriji s naslovom 'The Crown' Netflixu je dodijeljena najveća nagrada do sada, dok je Apple TV+ ušao u prvu ligu streaminga s pobjedom za humorističnu seriju s 'Ted Lasso'. Ni Netflix ni AppleTV+ ranije nisu osvojili Emmy za najbolju komediju ili najbolju dramsku seriju. 

The 73rd Primetime Emmy Awards in Los Angeles

Olivia Colman i Josh O'Connor iz The Crown osvojili su televizijske nagrade Emmy za dramske glumce. Colman i O'Connor, koji su glumili kraljicu Elizabetu i princa Charlesa u raskošnoj sagi o britanskoj kraljevskoj obitelji, proglašeni su najboljim dramskim glumcem i glumicom.

The 73rd Primetime Emmy Awards in Los Angeles

Kate Winslet proglašena je najboljom glumicom kao problematična detektivka u ograničenoj seriji 'Mare of Easttown', dok je Ewan McGregor pobijedio s ulogom modnog dizajnera u miniseriji 'Halston'.

The 73rd Primetime Emmy Awards in Los Angeles

Nakon sezone koja se fokusirala na nesretan brak princa Charlesa i princeze Diane, 'The Crown' je donijela i pobjede za sporedne glumce Gillian Anderson kao bivše britanske premijerke Margaret Thatcher i Tobiasa Menziesa kao pokojnog princa Philipa, ali i za tekst i režiju.

Jason Sudeikis, zvijezda i sukreator filma 'Ted Lasso', proglašen je najboljim glumcem u komediji, a Hannah Waddingham i Brett Goldstein najboljim sporednim ulogama.

Jean Smart doživjela je ovacije kada je proglašena najboljom komičnom glumicom u TV seriji 'Hacks', koja govori o stand-up komičarki.

Zabrinutost zbog delta varijante koronavirusa natjerala je nedjeljnu ceremoniju da se preseli u šator u centru Los Angelesa sa smanjenim popisom gostiju i obveznim cijepljenjem i testiranjem.

The 73rd Primetime Emmy Awards in Los Angeles