Obavijesti

Show

Komentari 13

Sharon Tate: 'Polanski mi laže, a ja se pretvaram da vjerujem'

Sharon Tate: 'Polanski mi laže, a ja se pretvaram da vjerujem'
14

Djevojka od milijun dolara plijenila je pažnju gdje god se pojavila, no Polanski ju je stalno varao. Njezina priča inspirirala je i Tarantina za novi film, a glumit će ju Margot Robbie

VIDEO

Mojim životom uvijek je upravljala sudbina. Nešto puno moćnije određuje što će nam se dogoditi. Znam samo da nikad nisam planirala ono što mi se događalo, govorila je Sharon Tate, jedna od najperspektivnijih američkih glumica šezdesetih godina, koja je preminula u 27. godini života.

Klasična ljepotica plave kose, velikih smeđih očiju i zaraznog osmijeha bila je jedna od najljepših žena svog vremena koja je osvojila mnoga natjecanja ljepote, a prvo još kao šestomjesečna beba. Zbog odrastanja u Veroni savršeno tečno govorila je talijanski jezik, što joj je kasnije značilo mnogo kod ostvarivanja glumačke karijere. Zapanjujuće fotogenična i izrazito prilagodljiva, Tate je u kratkom vremenu postala vrlo obećavajuća mlada nada Hollywooda.

Nakon što je primila odbijenicu za “The Cincinnati Kid” sa Steveom McQueenom i “Moje pjesme, moji snovi”, prvu veliku ulogu dobila je 1965. u “Đavoljem oku”, a vrhunsku izvedbu ostvarila je u surf filmu “Don’t Make Waves” unatoč tomu što je većinom bila u kupaćem kostimu.

- Djeca mogu gledati na televiziji kako ljude ubijaju, ali ne smiju gledati dvoje ljudi kako vode ljubav. Ima li to ikakvog smisla? Zaista ne razumijem frku oko golotinje i seksa u filmu. To je smiješno - govorila je.

I “Đavolje oko” i “Dolina lutaka”, kojom je ostvarila nominaciju za Zlatni globus, dosegli su status kultnih filmova. Iako nisu ostavili najbolji prvi dojam jedno na drugo, Sharon Tate i Roman Polanski (84) zaljubili su se 1967. godine snimajući njegov “Bal vampira”.

Tarantino brani Polanskog: Nije bio nasilan pa to nije silovanje
Tarantino brani Polanskog: Nije bio nasilan pa to nije silovanje

Polanski je priznao kako nije bio oduševljen njezinom glumom i neke su scene ponavljali čak 70 puta, no Sharonin talent isplovio je tijekom snimanja i Polanski je bio posve očaran. Iako je u to vrijeme bila zaručena s hollywoodskim frizerom Jayem Sebringom, nakon snimanja filma prekinula je zaruke i preselila se Polanskim u London, nakon čega su vrlo brzo ušli u brak.

Archival Entertainment

- Imamo dobar dogovor. Roman mi laže, a ja se pretvaram da mu vjerujem. - govorila je o svom braku sa zavodnikom koji ju je varao na svakom koraku.

Sharon Tate i njezino četvero prijatelja ubijeni su kada je sekta “Obitelj” Charlesa Mansona provalila u njezinu kuću i nasmrt ih izbola. Imala je svega 26 godina i bila je trudna osam i pol mjeseci, a termin za porođaj bio je svega za dva tjedna. Ubojice su poslije brutalnog čina njezinom krvlju na ulaznim vratima ispisale “Pig” (eng. svinja), a još je bizarnija činjenica da su se htjele osvetiti prethodnom vlasniku kuće, glazbenom producentu Terryju Melcheru, koji je odbio potpisati ugovor za snimanje albuma njihova vođe. Iako mu bračni zavjeti ništa nisu značili, Polanski je bio shrvan nakon Sharonina ubojstva jer ju je volio više nego ijednu ženu.

– Ako sam i imao nekakvu vjeru, ona je posve uništena Sharoninim ubojstvom. Nikad više neću moći potpuno uživati u životu – napisao je u svojoj autobiografiji.

Svoj film “Tess” iz 1979. Polanski je posvetio Sharon. Iako je njihova kuća posve uništena 1994., novosagrađena vila i dalje nije prodana zbog tragedije koja se tamo dogodila prije gotovo pedeset godina. Ipak, u njoj je poznati glazbenik i producent Trent Reznor snimio svoj osmi album “The Downward Spiral”, a vrata s natpisom “Pig” iskoristio za svoj studio u Louisiani.

Ubojstvo Sharon Tate i danas je jedan od najtragičnijih događaja u zabavnoj industriji i inspiriralo je Quentina Tarantina (55) za njegov novi film “Once Upon a Time in Hollywood’’, najavljen za 2019., u kojem će glavnu ulogu o lijepoj glumici tragične sudbine igrati Margot Robbie (28). 

Trebali su dobiti bebu, a onda je njezina smrt šokirala svijet
Trebali su dobiti bebu, a onda je njezina smrt šokirala svijet

Ostavština Sharon Tate nije u njezinim filmovima ili televizijskom radu nego u tome što žrtve i njihove obitelji stoje ispred optuženika za zločin u američkim sudskim procesima. Najveću ulogu u tome ima obitelj Sharon Tate koja se nakon njezine smrti izborila za pravdu pri izricanju kazne na suđenju, ali ne samo u njihovu procesu nego i mnogim drugima koji su uslijedili.

VIDI OVO! 7 znakova da vas partner vara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor