Obavijesti

Show

Komentari 70

Sheen nije jedini: Ove zvijezde su isto zaražene virusom HIV-a

Sheen nije jedini: Ove zvijezde su isto zaražene virusom HIV-a
20

Charlie Sheen je u intervjuu uživo priznao da je HIV pozitivan, no on nije jedina osoba iz svijeta zabave koja je imala nesreću da se zarazi tim opakim virusom

VIDEO

Zaraza HIV-om ne mora voditi oboljenju od side, no, na žalost, mnoge su zvijezde kroz povijest showbiza doživjele najgore scenarije nakon zaraze tim virusom. 

Prije 30 godina, jedna od najvećih holivudskih zvijezda, glumac Rock Hudson, javno je obznanio da boluje od side. Tada se još mislilo da je ta bolest povezana isključivo sa homoseksualcima i ovisnicima. Hudson je umro 1985. godine u 60-oj godini života te od tada predstavlja prvu slavnu osobu koja je hrabro istupila i razbila stigmu oko bolesti. 

Screenshot

Slavni košarkaš Los Angeles Lakersa, Magic Johnson, objavio je 1991. godine da je zaražen HIV-om te napustio košarkašku karijeru. Johnson je danas aktivist i uzor svima koji se bore sa sličnom situacijom. Radi kao košarkaški analitičar i cilj mu je dokazati da HIV ne mora biti osuda na smrt. 

Press Association/Pixsell

Freddie Mercury, pjevač grupe Queen, 1991. godine objavio je da boluje od side, a iste godine je umro od komplikacija nastalih zbog bolesti. Njegova smrt pogodila je i šokirala cijeli svijet. Nikada prežaljeni pjevač otkrio je da je HIV pozitivan četiri godine prije toga. 

Pixsell

Glumac Michael Jeter, koji je ostvario zapažene uloge u filmovima poput 'Zelena milja', 'Kralj ribara' i 'Millerovo raskrižje', 1997. priznao je da je HIV pozitivan. Sve do svoje smrti 2003. godine, Jeter je bio aktivist i često je držao govore u kojima je opisivao kako je to živjeti s HIV-om. I nakon priznanja, Michael je dobivao uloge u holivudskim hitovima, poput 'Jurski park III'. 

Screenshot

Anthony Perkins, glumac najpoznatiji po ulozi Normana Batesa u Hitchcockovom 'Psihu' umro je od posljedica AIDS-a 1992. godine. O svojoj bolesti šutio je do posljednjeg dana, otkrila je to njegova supruga Berry Berenson. Glumac je tajio da boluje od side jer je strahovao zbog svoje karijere. 

Screenshot

Manekenka koja se smatrala prvim supermodelom na svijetu, Gia Marie Carangi, borila se s ovisnošću o heroinu zbog čega joj je karijera počele patiti. Zarazile se HIV-om te je od posljedica AIDS-a umrla u 27. godini života. Priča o njezinom životu je ekranizirana u filmu 'Gia', a manekenku je glumila Angelina Jolie. 

Vogue

Reper Eazy-E, pravog imena Eric Lynn Wright, poznat i kao jedan od pionira gangsta repa, 1995. godine je objavio da umire od side. Svoje posljednje dane, 31-godišnjak iskoristio je za podizanje svijesti o toj bolesti, opominjući mlade da nitko nije imun. 

Screenshot

Svjetski poznati tenisač Arthur Ashe zarazio se HIV-om uslijed transfuzije krvi kada je išao na operaciju srca. Ashe je bio prvi Afroamerikanac koji je osvojio Wimbledon i US Open. Nakon zaraze, postao je gorljivi aktivist te mu je bilo važno informirati javnost o tom virusu. Umro je 1993. godine. 

Screenshot

Liberace, američki pijanist i zabavljač, do zadnjeg dana svog života skrivao je svoju seksualnost i činjenicu da boluje od AIDS-a. Nakon njegove smrti 1987., njegov osobni liječnik rekao je da je Liberace umro od posljedice srčanog udara. No, nakon autopsije, okružni istražitelj objavio je da je pijanist zapravo umro od komplikacija uzrokovanih sidom. On je bio druga javna osoba, nakon Rocka Hudsona, za koju se znalo da je bio zaražen. 

Screenshot

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'
NISU SE MOGLI KONCENTRIRATI

Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'

Jennifer je nosila bijelu majicu, a čini se da ispod nje nije bilo grudnjaka, što su svi odmah primijetili...