Obavijesti

Show

Komentari 14

Sid Vicious se predozirao istog dana kad je izašao iz zatvora...

Sid Vicious se predozirao istog dana kad je izašao iz zatvora...
13

Pustili su ga iz zatvora početkom veljače i tada je otišao na zabavu kod svoje nove djevojke kako bi proslavio slobodu. Idućeg jutra našli su ga mrtvog. Predozirao se. Bila mu je tek 21 godina.

VIDEO

Sid Vicious, čije je puno ime John Simon Ricthie, rodio se 10. svibnja 1957., a bio je poznat po svojoj nervoznoj, buntovnoj osobnosti. Nakon što je odustao od škole, vrijeme je provodio po Londonu. Prepoznavali su ga po lošem ponašanju i neuglednom izgledu. Zbog toga su ga i pozvali da se pridruži bendu Sex Pistols. 

Godine 1976., Sid je upoznao Nancy Spungen, djevojku koja je sa 17 godina odlučila sama iz Philadelphije otići u New York. Odmalena je bila hiperaktivno i agresivno dijete, a liječnici su joj već do 11. godine dijagnosticirali mnoge bolesti, od bipolarnog poremećaja do shizofrenije. 

Kad su početkom 1978. godine Sex Pistolsi imali veliku turneju u SAD-u, Nancy je pratila Vida. Bend se potom raspao zbog osobnih sukoba i droge.

Nakon toga su Sid i Nancy neko vrijeme bili u Londonu pa se preselili u New York. Spungen se predstavljala kao Sidova menadžerica. Ugovorila mu je nekoliko nastupa koji nisu oduševili publiku jer je Vicious u to vrijeme stalno bio na drogama. Oboje su se jedno vrijeme pokušali odviknuti od droga, no ubrzo su većinu vremena ipak provodili u uživanju u opojnim sredstvima.

Već u listopadu 1978. njihovoj ljubavi je došao kraj. U ranim jutarnjim satima policija je iz hotela izvodila Sida, nakon što je ispod umivaonika na bijelim keramičkim pločicama pronađeno beživotno tijelo njegove djevojke kojoj je bilo tek 20 godina. 

Tijekom ispitivanja Sid je izjavio da je noć prije zaspao pored nje nakon što su uzimali heroin i razne tablete. Tvrdio je da je njezino tijelo našao tek ujutro kad se probudio. Obdukcija je pokazala da je Nancy iskrvarila nakon što je nožem, koji je Viciousu darovala kao poklon, probodena u trbuh.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Episode 2: Sid Vicious and Nancy Spungen out now! | 📸 by Aubrey Hart/Evening Standard Getty Images

A post shared by Could You NOT Murder Podcast (@couldyounotmurder) on

Mnogi nisu vjerovali da je Sid ubio Nancy pa Alan G. Parker, u svom dokumentarcu 'Who Killed Nancy', opet otvara pitanje o njezinom ubojici. Smatra da se ne radi o Sidu, već dilerima koji su tu noć posjetili hotelsku sobu u kojoj je njezino tijelo pronađeno. 

Deset dana nakon smrti njegove djevojke, 22. listopada 1978., Sid je pokušao izvršiti samoubojstvo prerezavši vene. Neko vrijeme je odležao u bolnici, a potom je su ga uhitili i odvezli u zatvor. Pustili su ga iz zatvora početkom veljače i tada je otišao na zabavu kod svoje nove djevojke kako bi proslavio slobodu. Idućeg jutra našli su ga mrtvog. Predozirao se.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Petar Grašo i Hana Huljić su se upoznali kad je bila djevojčica, a par sada čeka i drugo dijete
LJUBAVNA PRIČA

Petar Grašo i Hana Huljić su se upoznali kad je bila djevojčica, a par sada čeka i drugo dijete

Sredinom 2021. godine počela su šuškanja o njihovom odnosu te su ih Splićani često viđali u gradu, a par dugo nije htio potvrditi vezu u javnosti. Zatim je u listopadu iste godine napokon potvrđeno da su u vezi
Nives Celzijus u prozirnoj haljini pokazala raskoš u Tisnom: 'Ovo je najbolje što Hrvatska ima...'
SPAS OD TOPLIJIH DANA

Nives Celzijus u prozirnoj haljini pokazala raskoš u Tisnom: 'Ovo je najbolje što Hrvatska ima...'

Nives svoje pratitelje često počasti 'vrućim' fotografijama, a sada je pozirala u bijeloj haljini