Obavijesti

Show

Komentari 5

'Sigurna sam da bi bez svog muža bila emocionalno mrtva'

'Sigurna sam da bi bez svog muža bila emocionalno mrtva'
1

Meryl Streep udala se za kipara Dona Gummera 1978. godine. U braku su dobili četvero djece. Slavna Oskarovka uvijek ističe koliko su sretni jer su pronašli jedno drugo..

VIDEO

- Neki su ljudi ludi za religijom, neki za poslom, neki za slavom, neki za materijalnim dobrima. Ja sam uvijek bila luda samo za osnivanjem obitelji. Oduvijek sam težila pronaći pravog čovjeka s kojim ću osnovati meni tako svetu zajednicu. Nikad nisam mogla zamisliti da živim sama - rekla je jednom Meryl Streep (70) koja je 41 godinu u braku sa Donom Gummerom (73).

No, on nije bio čovjek s kojim je Meryl planirala osnovati obitelj i imati djecu. Njezina prva ljubav bio je glumac John Cazale. Upoznala ga je 1976. a zaljubili su se toliko snažno da ju je Cazale zaprosio nakon samo nekoliko tjedana. Pristala je. Već iduće godine, 1977., glumili su u filmu 'Lovac na jelene'.

Zajedno su proveli dvije sretne godine sve dok John nije preminuo od raka kostiju 1978. godine. Bilo mu je samo 42 godine. Meryl je prije njegove smrti napustila glumu kako bi se posvetila Johnu.

Posljednje tjedne njegove borbe s teškom bolesti provodila je s njim u bolnici čitajući mu sportske stranice, izvodeći komične interpretacije i usmjeravajući svu svoju energiju na održavanje Johnova duha vedrim do samog kraja. Nikad u javnosti nije govorila o tom bolnom razdoblju mladosti.

via GIPHY

'Jako sam se brzo zaljubio u nju'

Njegova smrt dotukla je slavnu glumicu i jednostavno nije mogla ostati živjeti u stanu u kojem su zajedno živjeli. Tada joj je prijatelj njezina brata, Don Gummer, ponudio svoj stan da u njemu živi dok ne stane na noge jer je on u to vrijeme putovao po svijetu.

- Meryl je bila u groznom stanju zbog Johnove smrti, a ovo je bio jedini način da joj barem malo pomognem. Ubrzo sam shvatio da sam se zaljubio u nju - priznao je kasnije Gummer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Valentine’s Day 🌹❤️

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep) on

Iako se oporavljala od smrti svoje prve velike ljubavi, Don joj nije bio prolazna utjeha. Nakon samo nekoliko mjeseci veze Meryl i Don vjenčali su se na skromnoj i intimnoj ceremoniji u domu njezinih roditelja u Connecticutu. Bilo je to u rujnu 1978. godine. Donu su tada bile 32, a Meryl 29 godina. U proljeće sljedeće godine proslavili su vjenčanje u krugu prijatelja na otkačenoj, ali vrlo ležernoj koktel-zabavi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy valentine day everyone True love will find its way to us LOVE fully :)

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep) on

Meryl i Don imaju četvero djece. Sina Henryja i tri kćeri, Mary (Mamie) Willu, Grace Jane i Louisu. Svu djecu Meryl je na izričit zahtjev rodila kod kuće u Connecticutu umjesto u bolnici.

'Mi smo sretni što smo pronašli jedno drugo'

Tijekom njihova braka Streep se profilirala u najveću glumicu moderne ere Hollywooda. Bračni par zajedno je promijenio nekoliko adresa, od New Yorka preko Connecticuta do Kalifornije. Iako se mnogima čini kako je Don u drugom planu, on je izgradio respektabilnu karijeru i jedan je od najuglednijih kipara današnjice. 

U braku su 30 godina: 'Danas je volim puno više nego prije'
U braku su 30 godina: 'Danas je volim puno više nego prije'

Zbog njihove ljubavne priče koja traje 41 godinu glumica rijetko uspijeva izbjeći pitanja o tajni njihova uspješnog braka kojemu mediji nikada nisu uspjeli pronaći nedostatak. Brak im nikad nije bio ni u kakvoj krizi.

2011 Kennedy Center Honoree Meryl Streep arrives for gala evening in Washington DC

- Mi smo sretni što smo pronašli jedno drugo. Naš brak, djeca i njihova budućnost predstavljaju odluke koje smo donijeli. Možemo pripisati sreći to što su naši životi dovoljno fleksibilni da se možemo prilagoditi potrebama onog drugog. Mislim da je u braku presudno slušati partnera i svoje bližnje, djecu, supruga, prijatelje, majku, oca. Slušanjem ćete naučiti sve što treba o životu - otkrila je glumica .

- Naučila sam što je zaista važno. Naučila sam razlučiti istinu i vrijednosti od glupih i nevažnih stvari kojima nije vrijedno težiti - otkrila je godinama poslije. 

Njemu je bilo 15, a njoj 14 kad su se upoznali: Još su skupa...
Njemu je bilo 15, a njoj 14 kad su se upoznali: Još su skupa...

Osim ljubavi, Meryl i Dona povezuju  isti interesi pa često putuju. Kao istinski filantropi uživaju u humanitarnom radu. Osim toga, obožavaju umjetnost, pa se u svakom gradu trude posjetiti muzeje i galerije diljem Europe i Azije.

via GIPHY

- Suprug razumije moju potrebu za stvaranjem i glumom. Mislim da bi mi bilo puno teže da on ima ‘normalan’ uredski posao. Poanta ljubavi za mene je u dijeljenju istih životnih vrijednosti i interesa sa svojom boljom polovicom - objasnila je Meryl i dodala kako je sigurna da bi bez supruga bila emocionalno mrtva. 

Tajna sretnog braka je u odvojenim kupaonicama

Glumica je kazala jednom prilikom da je tajna sretnog braka je u odvojenim kupaonicama

- Oduvijek imamo odvojene kupaonice. Vjerujem, da je to prava tajna svake sretne veze: odvojene kupaonice! -  objasnila je legendarna glumica u razgovoru za "Bild am Sontag" tek kroz smijeh istaknula kako je također pomogla i činjenica da oboje imaju sličan smisao za humor i ukus za glazbu.

2012 Kennedy Center Honors Gala Dinner

U odgoju je, kaže, bila dosta stroga.

- O, ja sam uvijek zločesti policajac. Uvijek sam imala ulogu one koja sve brani, a Don je dobio ulogu oca koji je prilično popustljiv prema djeci, posebice kćerima, jer zna da će ih majka dovesti u red - ispričala je svojedobno kroz smijeh Meryl te priznala kako je mnogo teže biti roditelj nego glumica. 

- Gluma donosi pohvale, zadovoljstvo, novac, a roditeljstvo ništa od toga. Od njih nećete čuti riječi zahvale. Dapače, nekad neće ni stol pospremiti za sobom ako ih ne upozorim. Kad su djeca bila mala, putovala su sa mnom u Afriku, Australiju, Veliku Britaniju, a kako smo živjeli u Connecticutu, trudila bih se svaku večer dolaziti kući. Sjećam se da sam snimala u New Yorku i onda bih svaku večer helikopterom jurila kući - ispričala je Meryl i dodala da joj je puno lakše sad kad su djeca odrasla, iako se nije prestala brinuti o njima, kao i svaka majka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom