Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Simba nam se vratio u prvom foršpanu za novog 'Lion Kinga'

Kada se u lipnju sada već davne 1994. godine u kinima pojavio 'Kralj lavova', malo tko je mogao očekivati da će film doseći takvu popularnost. Sada nam doIazi i 'igrana' verzija

Foto: Twitter/Screenshot
8 komentara

Tijekom 2016. godine postalo je jasno da se Disney ozbiljno bacio na razne ekranizacije svojih animiranih filmova. Tada je već bilo potvrđeno da bi se trebalo krenuti sa snimanjem igrane verzije animiranog filma 'Mulan'. Disney je nedugo nakon te vijesti dao i službenu potvrdu za drugu ekranizaciju, onu legendarnog animiranog filma 'Kralj lavova'.

ERA REBOOTA Povratak 'Života na sjeveru': Nove epizode legendarne serije

Netom poslije objavljeno je kako je Jon Favreau, koji je već odradio odličan posao s 'Knjigom o džungli' (zarada od impresivnih 966 milijuna dolara), odabran za redatelja, a ubrzo se popunila i glumačka postava.

Tako je ulogu mladog lava Simbe dobio Donald Glover, dok je ulogu njegove družice Nale osvojila pjevačica Beyonce Knowles-Carter. Jedan od interesantnijih odabira jest i onaj glumca Jamesa Earla Jonesa koji 1994. u animiranom filmu odglumio Simbinog oca Mufasu. U nadolazećem filmu Jones ponovno daje glas istom liku, što i nije baš često u filmskom svijetu. Ulogu negativca Scara, Simbinog ujaka, odglumit će Chiwetel Ejiofor, a Alfre Woodard je Simbina majka Sarabi.

Foto: Facebook/Screenshot

Dječji glumac JD McCrary dat će glas mladom Simbi, a Shahadi Wright Joseph je mlada Nala, dok su John Oliver, Seth Rogen i Billy Eichner glasove dali Zazuu, Pumbi i Timonu.

Pogledajte prvi foršpan

Premda film izgleda istinski fantastično te očigledno cilja na apsolutno svu sentimentalnost koju su mogli izvući iz originala, postavlja se jedno neminovno pitanje. Zašto se ovaj film naziva igranim filmom, kada je u pitanju film koji je gotovo u cijelosti napravljen kompjuterskom animacijom? Ne samo to, već nema niti jednog glumca u stvari, jer svi 'samo' daju glasove?

Razlika između ovakvog djela i 'obične' animacije je izgleda Disneyju jasno vidljiva, dok ako se pogledaju definicije pojmova 'animirani film' i 'igrani film' postaje očigledno da je Disney i te kako u krivu sa svojom nomenklaturom.

Foto: Twitter/Screenshot

Uz to, valja reći kako kadrovi doslovno izgledaju identično svojem uzoru, pa je još jednom nejasno gdje je razlika između verzija, osim u metodi 'animiranja'

Foto: Twitter/Screenshot

Film u kina stiže sredinom srpnja naredne godine.

Tema: FILM

Message