Obavijesti

Show

Komentari 104

Simpatična pin up učiteljica Martina ima čak 450 haljina

Simpatična pin up učiteljica Martina ima čak 450 haljina
1

MOJ DRUGI ŽIVOT Splićanka za 15 minuta postaje cura iz ‘50-ih. Ona je profesorica hrvatskog jezika, donedavno je radila u osnovnoj školi kao učiteljica razredne nastave

VIDEO

Retro je njezin stil života, njezin stan prepun je vintage sitnica, a u ormarima se krije 450 haljina kakve su nekad nosile pin up djevojke. Splićanka Martina Mijić inače je profesorica hrvatskog jezika, donedavno je radila u osnovnoj školi kao učiteljica razredne nastave, a trenutačno je zaposlena u dječjoj igraonici. Svog stila se ne odriče u svakodnevnom životu, pa tako ni na poslu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

- Kao da sam ušao u neki stari film - oduševljeno je reagirao poštar vidjevši Martinu koju smo snimali na hodniku, a njegova reakcija zapravo je identična svima koji ovu lijepu Splićanku vide odjevenu u ženstvene haljine iz sredine prošlog stoljeća. Sama se šiša, radi frizure, šminka se i odabire kreacije.

- Jako brzo se sredim, treba mi možda nekih 15-ak minuta. Od malih nogu sam naginjala prošlim vremenima, voljela sam gledati stare filmove, slušati glazbu iz tog vremena. Baš u ovu zgradu, još kao djevojčica, dolazila sam na sate pjevanja i klavira kod gospođe Dinke. Ona je ljeti i zimi nosila rukavice, uvijek u kostimima, sa šeširićem na glavi. S 15 sam odlučila da želim izgledati kao teta Dinka - kaže nam Martina.

Sakupljačica antikviteta

Ne voli govoriti o svojim godinama jer to nije damski. Stan je uredila u retro stilu, a svaki komad namještaja pažljivo je birala.

Odjeću kupuje na internetu

Martini je najveća inspiracija pokojna holivudska glumica Marilyn Monroe, a zna sve o životu platinaste seks bombe Jane Russell.

Nedostaje mi prijateljica Dolores Lambaša

Splićanka Martina Mijić uglavnom na internetu kupuje haljine iz ‘40-ih i ‘50-ih godina.

- Početne cijene budu oko 50 kuna, pa ide licitacija. Ako nitko ne primijeti tu haljinu, mogu proći vrlo jeftino, no ako se ljudi ‘zakače’, cijena može odletjeti u nebo, pa moram odustati. Te vintage haljine imaju svoju priču i zato ih volim. Uvijek zamišljam tko ih je nosio i gdje, koja glazba je svirala... Te haljine imale su neki svoj ‘život’ - kaže Mijić, koju roditelji podržavaju u njezinu modnom odabiru. 

No vrlo je malo haljina kupila sama, većinu je dobila na snimanjima, i to je umjesto novca radije birala haljinu u kojoj je odradila fotosession. Kaže kako ima i nešto 'normalne' odjeće, koju nosi uglavnom zimi, no čim počnu toplija vremena, ostavlja se standardnih komada i odijeva haljine. Ima i mnogo cipela, koje sakuplja od 15. godine. 

Martina ima 50 pari cipela

-Ni tu ne pratim trendove. Imam oko 50 pari cipela, no tu su sve cipele koje sam sakupila u proteklih 15-ak godina, ništa nisam bacila – kaže Martina. Njezinu strast prema pin up stilu najviše je, kaže, poticala pokojna glumica Dolores Lambaša

- Poznavale smo se kratko, ali nekako je postalo posebno prijateljstvo. Ona me voljela kakva jesam i stalno je ponavljala da sam posebna i da ostanem svoja. Počela me spajati s nekim ljudima želeći da se istaknem u javnosti, no ja sam to odbijala. Kasnije sam prvi intervju dala upravno njoj u čast - otkriva Martina, koja je neke haljine prodala kako bi namaknula novac za sterilizaciju kvartovskih maca koje svakodnevno hrani.

-  Obožavam životinje i učinit ću sve da im pomognem. Zbog te ljubavi nikad ne kupujem pravo krzno niti kožu - kaže Splićanka, koja kaže kako ne može okrenuti glavu od bolesne životinje.

- Organizirala sam humanitarni koncert za pomoć psu Žući. Pas je dugo bio na ulici i iako je bio zdrav, gazdarica ga je htjela uspavati i već se našao kod veterinarke na stolu za eutanaziju. No pobjegao je. Veterinarka je uzela novac za eutanaziju i prijavila da je pas mrtav, što smo otkrili kod drugog veterinara. Onda smo za psa našli privremeni smještaj, koji je trebalo puno platiti, pa sam u Solinu organizirala koncert za pomoć Žući - priča nam Martina.

Martina Mijic

1) Splićanka obožava i lutke iz pedesetih, a o njenoj strasti pisala je i Slobodna Dalmacija


2) Martina odjeću dobiva nakon snimanja reklamnih kampanja


3) Mijić pozira i popravlja šminku na retrovizoru oldtimera na splitskoj Rivi


4) Profesorici hrvatskog jezika inspiracija je seks simbol pedesetih, Marilyn Monroe, pa i na plažu odlazi odjevena kao glumica


5) Mijić samo zimi nosi “normalne” komade odjeće, dok u proljeće izvlači najljepše haljine

Samozatajna ljepotica

Splićanka kaže da ima dečka, no o njemu ne voli mnogo otkrivati. Kaže da je dečko iz susjedstva, koji se ne odijeva kao ona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka
NIJE MU SJELO...

Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka

Mladi pjevač ToMa u emisiji se maskrao u pjevača, a Enisova reakcija nije se svidjela Jacquesu...