Obavijesti

Show

Komentari 106

Sjećate li se zvijezda koje su harale dance scenom 90-ih?

Sjećate li se  zvijezda koje su harale dance scenom 90-ih?
22

Tijekom eksplozije dance glazbe 90-ih nema tko se nije pokušao baviti glazbom u Hrvatskoj. Neki su postigli status trash zvijezda, a neki su ostvarili ozbiljne karijere

VIDEO

Dalia je imala 2 velika hita 'Suparnica' i 'Baby Bye' te je nestala sa scene. Najavljivala je povratak, no to se ipak nije ostvarilo.

VIDEO

Josipa Pavičić Yo često je isticala da se u svojoj karijeri pjevanjem bavila samo usput jer je oduvijek htjela raditi na televiziji, a ima i nekoliko objavljenih knjiga.

VIDEO

Kasandra se nije mogla nositi s teretom slave, a u sam vrh glazbene estrade vinula se hitovima 'I Got a Feeling' i obradom pjesme 'Sladoled' Jasenka Houre.

VIDEO

Nikita je pjevačku karijeru započela 1989. godine. Igrala je na kartu provokativnih i lascivnih nastupa, a uzor su joj bile Marina Perazić i Madonna. Kasnije se posvetila majčinstvu i kazališnim nastupima.

VIDEO

I poslije 21 godine, najveći hit E.T.-ja, 'Tek je 12 sati' , nije izgubio na svojoj popularnosti. Grupa postoji i danas iako su se s godinama mijenjale pjevačice.

VIDEO

Velika zvijezda 90-ih bila je i Renata Končić Minea koja se proslavila hitovima kao što su 'Vrapci i komarci', 'Uberi ljubicu' i 'Good Boy' . Tijekom proteklih godina objavila je nekoliko novih singlova s kojima se pokušava vratiti na glazbenu scenu te odrađuje koncerte s Ellom i Ivanom Banfić na kojima pjeva hitove devedesetih.

VIDEO

Popularni dancer Senad Galijašević, poznatiji kao Senna M, bio je predvodnik Cro dance scene devedesetih. Danas se autor dance hitova 'Beba malena' i 'Tuc-tuc' više ne bavi glazbom, nego video produkcijom.

VIDEO

Tko se sjeća Veline? Pjesma Sherry, Sherry odlično je prolazila u diskoklubovima, no taj hit nije uvijek pjevala jedna te ista djevojka već ona s kojom bi se dogovorilo oko pristojne cijene na nastupima. Tad bi pjevale spomenutu pjesmu, ali i one ostalih izvođača.

VIDEO

Ivana Plechinger se 2012. nakon punih 15 godina vratila na hrvatsko estradno nebo. Tada je predstavila obiteljski glazbeni projekt Plechinger i Kovačići. Ivana je karijeru započela u grupi kratkoga daha Funny Hill. Uslijedili su samostalni hitovi 'Mala ptica nebeska', 'Pitali momci' i drugi, nakon čega se posvetila obiteljskom životu.

VIDEO

Početkom devedesetih godina Emilija Kokić bila je jedna od naših najpopularnijih pjevačica. Zadnjih godina sudjelovala je u reality showovima 'Zvijezde pjevaju' i 'Celebrity Masterchef', a ima i svoju školu pjevanja. Hit 'Ja sam vlak' koji je snimila s Ninom Badrić i danas se rado sluša.

VIDEO

Ivana Banfić jedna je od kraljica hrvatske dance groznice. ' Šumica' je bila njezin veliki hit . Nakon što je prije par godina napravila pauzu i posvetila se obiteljskom životu, pjevačica opet pliva glazbenim vodama. Zajedno s kolegicama Ellom i Mineom nastupa po Hrvatskoj i publiku zabavlja s najvećim hitovima iz devedesetih.

VIDEO

Sredinom devedesetih cupkali smo i na hit grupe Mandi 'Nisi me bio vrijedan ti'. Grupa Mandi je zagrebački dance sastav nastao 1990. godine. Spomenutom pjesmom postižu zapaženiji uspjeh sredinom devedesetih, a slijede hitovi poput 'Zbog tebe', 'Pristajem na sve', 'Predobro te znam'...

VIDEO

Marinela Jantoš Ella devedesetih je bila jedna od najsjajnijih dance zvijezda. Danas i dalje nastupa. Po domjencima, svadbama, gdje god je tražena... 'Iza ponoći' je bio njezin najveći hit.

VIDEO

Vlatka Pokos prije 20 godina snimila je pjesmu 'Metak' za koju je ovih dana snimila i remake, ali i spot. Iako je radila na glazbenoj karijeri, danas uglavnom radi kao voditeljica.

VIDEO

Massimo , Danas miljenik publike, nekada je žario i palio pjesmom 'Benzina'.

VIDEO

Severina je svoj glazbeni put započela već sa 16 godina. Danas je zovu kraljicom estrade, a njezine pjesme iz devedesetih i dalje se rado slušaju.

VIDEO

Damir Mihanović Ćubi široj javnosti je poznat po nezaboravnim ulogama u epizodama 'Jel me netko tražio' i raznim reklamama, a u glazbenoj karijeri ističe se popularna pjesma 'Pumpaj'.

VIDEO

Iako je godinama bio prisutan na sceni, Sandi je povratnički album 'To je to' snimio 2012. godine. Devedesetih je nizao brojne hitove, a 'Kad srce kaže da' je jedan od njih.

VIDEO

Vanna danas ima uspješnu glazbenu karijeru, baš kao i Tony Cetinski, a pjesma 'Totalno sam lud' u to vrijeme je bila iznimno uspješan hit.

VIDEO

Grupa Matrix na sceni je od 1999. godine kad su se pojavili s hitom 'Vodi me u mrak'. Uslijedila je pjesma 'Duri Duri' te nastup na Radijskom festivalu u Vodicama 2000. gdje su pjevali pred 20 tisuća ljudi. Pjevačica Michaela Varga odlučila je odustati od glazbene karijere jer više nije pronalazila radost u tom poslu.

VIDEO

Colonia - jedina dance grupa koja se održala do danas.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin