Obavijesti

Show

Komentari 21

Sjećate se hit telenovele Villa Maria? Evo gdje su glumci sada

Sjećate se hit telenovele Villa Maria? Evo gdje su glumci sada
6

Jelenu Veljaču serija je lansirala u zvijezde, a i mnogi njeni kolege nastavili su glumiti u domaćim produkcijama. Maja Petrin i Čedo Martinić su preminuli

VIDEO

Hrvatska telenovela 'Villa Maria' s emitiranjem je krenula u listopadu 2004. na prvom programu HRT-a. Mnogi je smatraju prvom hrvatskom telenovelom. Priča prati tri obitelji koje su međusobno povezane, ali im probleme prave novac, ljubavi, strasti i izdaja. Osim u Hrvatskoj, serija je dosegla veliki uspjeh i u susjednoj Srbiji. 

U seriji su glumili Jelena Veljača, Damir Markovina, Ksenija Pajić, Žarko Radić, Barbara Vicković, Mislav Čavajda, Mia Begović, Nives Ivanković, Frano Lasić, Jelena Perčin i mnoge zvijezde hrvatskog glumišta. Tijekom 160 epizoda u seriji su se pojavila i neka glazbena imena s estrade, Jelena Rozga i Petar Grašo, koji je tumačio samog sebe, ujedno Dorinog (Jelena Veljača) novog udvarača.

Jelena Veljača

Glumila je Doru Jurak te joj je ovo bila prva značajnija televizijska uloga. 

- Villa Maria bio je sudbonosan projekt za mene. Najviše pamtim Miju Begović, s kojom sam osam mjeseci dijelila apartman u Jadran filmu - rekla je jednom prilikom. Jelena je sada i glumica, producentica, aktivistica kolumnistica.  

Damir Markovina

Kada se emitirala serija, Damir je gledateljica osvajao zanosim izgledom jer je podsjećao na latino šarmere iz meksičkih sapunica. Damir posljednjih nekoliko godina nije toliko često na javnim događanjima, a najviše se posvetio glumi u kazalištu.Član je ansambla drame HNK-a Zagreb. Kasnije glumio u 'Larinom izboru', 'Bibinom svijetu'...

Mislav Čavajda

Ljubomornog Ivana Juraka igrao je Mislav Čavajda, koji je tada imao bujnu kosu. Nakon 'Ville Marije' zaredao je brojne uspješne uloge. Nedavno smo ga gledali u seriji 'Drugo ime ljubavi'.

Žarko Radić

Nastavio glumiti u projektima domaće produkcije. Ostvario uloge u 'Na granici', 'Kud puklo da puklo', 'Ruža vjetrova'. O privatnom životu ne voli pričati. Trenutačno ga gledamo u RTL-ovoj seriji 'Blago nama'. 

Mia Begović

Tumačila je Helenu Jurak, a dobila je otkaz nekoliko tjedana prije završetka snimanja. Razlozi otkaza nisu bili poznati javnosti. 

Nada Gačešić

Nastavila glumiti u domaćim produkcijama i u kazalištu. Gledali smo je u 'Ludoj kući', 'Nemoj nikome reći'...

Dino Stanin/PIXSELL

Barbara Vicković

I nju često viđamo u domaćim produkcijama. Glumila je u serijama 'Na granici', 'Kud puklo da puklo', 'Zabranjenoj ljubavi'... 

Nives Ivanković

Stalno je prisutna na malim ekranima. Nema gdje nije glumila, od 'Novina', 'Lud, zbunjen, normalan', 'Ruža vjetrova', 'Nad lipom 35'... Također, članica je ansambla drame u splitskom HNK.

Zagreb: Dodjela 17. Story Hall of Fame nagrada

Maja Petrin

Glumila je Zoru Rački. Prije 11 godina doživjela je infarkt, koji je ostavio posljedice na srcu. Iznenada je preminula 2014. u 42. godini. Za vrijeme života imala je brojne uspješne uloge.

party booster

Čedo Martinić

U telenoveli je igrao Maksa Lovreka, a osim glume, volio je i glazbu. S klapom Sv. Florijan pobijedio je na Splitskom festivalu 2010. s pjesmom “Kako ću joj reć da varin”. Iste godine otkrio je da ima tumor koji je metastazirao, u prosincu 2011. preminuo je u 51. godini. 

Nino Strmotić/Pixsell

Ksenija Pajić

Glumila je Anu Jurak, a honorarom iz serije otplatila je stambeni kredit. Nastavila je glumiti u kazalištu i brojnim sapunicama. Gledali smo je u serijama 'Ponos Ratkajevih' te 'Ljubav u zaleđu', a sada ima ulogu u seriji 'Dar mar'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju