Obavijesti

Show

Komentari 22

'Sjedinili' se sa likom: Radili su nezamislive stvari zbog uloge

'Sjedinili' se sa likom: Radili su nezamislive stvari zbog uloge
8

Nekim glumcima katkad nije dovoljno samo zamisliti kako se osjeća njihov lik pa ga, vrlo doslovno, utjelove. Ovi su glumci vrlo ozbiljno shvatili pripreme za svoje proslavljene uloge

VIDEO

Harrison Ford u filmu 'Bjegunac' glumio je kirurga Dr. Richarda Kimblea. Pripremao se za ulogu i dane jw provodio s pravim kirurzima u bolnici, a navodno je bio i asistent tijekom jedne operacije srca. Ford i u filmu ima scenu gdje operira srce, ali je toliko kratka da je se malo tko sjeća. 

FUGITIVE, THE (1993)

Kada je Robert De Niro dobio ulogu u 'Taksistu', glumac se prije početka snimanja zaposlio kao taksist te je radio 15 sati dnevno. Iako je tada već bio poznato lice, zahvaljujući Kumu koji mu je donio Oscara, De Nira su putnici prepoznali samo jednom. Glumac se također 'udubio' u problematiku PTSP-a, kako bi bolje razumio ratnog veterana. 

via GIPHY

Daniel Day Lewis je 'kralj' metodske glume. Sam sebe je nadmašio kada je snimao film 'My Left Foot'. Daniel tada nije izlazio iz invalidskih kolica ni za vrijeme pauze, jer je glumio muškarca oboljelog od cerebralne paralize. Tražio je da ga se hrani i da mu se pomaže tijekom cijelog dana. Da stvar bude još 'luđa', Lewis si je navodno slomio dva rebra kako bi mogao ostati dovoljno pogrbljen cijelo vrijeme. Daniel je za tu ulogu dobio Oscara. 

Mickey Rourke dobrano se potrudio da utjelovi Ivana Vanka, odnosno 'Whiplasha' u filmu 'Iron Man 2'. Rourke je pokušavao izbjeći, kako je rekao, 'smiješnog stripovskog negativca' pa mu je odlučio dati 'slojeve'. Glumac je mjesecima prije filma učio ruski, što mu je bilo, priznaje, jako teško. Zatim je otišao u moskovski zatvor Butyrka, gdje je proveo sate razgovarajući sa zatvorenicima ne bi li upio njihove manire, ali i naučio 'trikove' podzemlja. Rourke je sam zaslužan za izgled Vanka u filmu, a posebnu pažnju posvetio je tetovažama. 

Christian Bale je u 'Machinistu' glumio muškarca koji gubi razum zbog ekstremne insomnije. Za ulogu je izgubio 30 kilograma, a dnevno bi pojeo jednu jabuku ili jednu konzervu tune. Tijekom snimanja je puno pušio kako ne bi 'poludio' od gladi. Bale je navodno htio izgledati još gore, no producenti su se bojali za njegovo zdravlje te su ga zaustavili u naumu. Samo godinu dana nakon toga, glumio je Batmana, zbog kojeg se doveo u top formu. 

via GIPHY

Gotovo cijela glavna postava filma 'Spašavajući vojnika Ryana' prolazila je intenzivne vojničke treninge, uključujući i kampiranje u opasnim uvjetima, a vodio ih je pravi marinac. Matt Damon, koji je glumio Ryana, nije bio u vojničkom kampu jer je Spielberg htio da se zamjeri ostatku ekipe, kao i u filmu. Glumac Edward Burns rekao je da mu je to bilo najgore iskustvo života. Za vrijeme treninga, jedan su drugoga zvali samo imenima svojih likova. Na njih su i pucali s lažnim mecima, a tijekom prvog treninga na otvorenom, lijevala je kiša. 

Halle Berry htjela je ulogu ovisnice o cracku u filmu Spikea Leea 'Jungle Fever' 1991. godine. Redatelj je mislio da je Halle prelijepa za ulogu. Kako bi dokazala da misli ozbiljno, Berry se nije tuširala osam tjedna. Nije prala ni zube ni kosu. Osjećala se, kasnije je rekla, prljavo i neudobno, no to ju je približilo liku kojeg je trebala glumiti. 

Adrian Brody u 'Pijanistu' utjelovio je preživjelu žrtvu Holokausta, Wladyslawa Szpilmana, koji je tijekom rata izgubio sve što je imao. Brody je odlučio učiniti isto to, kako bi se bolje uživo u lik. Glumac se odrekao, doslovno, svega; auta, mobitela, stana, a čak je i prekinuo s dugogodišnjom djevojkom. Osim toga, glumac je za ulogu naučio svirati klavir te je savršeno naučio cijelu Chopenovu skladbu za koju se njegov lik specijalizirao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu