Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Skladatelj i pijanist Ivan Vanja Lisak preminuo u 74. godini

Tijekom 35 godina Vanja je bio urednik i producent na radiju te je u naslijeđe ostavio preko 4.000 glazbenih snimki. Izdao je 12 vlastitih studijskih albuma

YouTube
Foto: YouTube
2 komentara

Skladatelj i pijanist Ivan Vanja Lisak preminuo je u Pirovcu u 74. godini. 

Lisak je istaknuti sudionik hrvatske scene popularne glazbe i jazza. Kao pijanist djelovao je u različitim sastavima, surađujući s nizom istaknutih pjevača i instrumentalnih solista.

Uz profesionalni angažman na radiju bio je stalno i umjetnički aktivan, prvenstveno u malim sastavima jazza i zabavne glazbe. Stekao je reputaciju iznimno pouzdanog i nadahnutog korepetitora pa su ga kao glazbenog partnera birali brojni pjevači zabavno glazbene scene poput Stjepana Jimmyja Stanića, Zdenke Kovačiček, Radojke Šverko i Zvonka Špišića.

Tijekom 35 godina bio je urednik i producent na radiju te je u naslijeđe ostavio preko četiri tisuće glazbenih snimki. Izdao je 12 vlastitih glazbenih albuma, a sudjelovao je i na mnogobrojnim studijskim, koncertnim i festivalskim albumima. 

Lisak je autor skladbi različitih glazbenih izražaja koji obuhvaćaju jazz teme, zabavne melodije, kajkavske popevke i glazbu za radio i televiziju. Pisao je i aranžmane, obrade i klavirske izvatke. 

Posljednji ispraćaj Vanje Liska bit će 7. srpnja na zagrebačkom Krematoriju.

Naši partneri pišu
Message