Obavijesti

Show

Komentari 5

Slavni dizajner, Oscar De la Renta, preminuo u 83. godini

Slavni dizajner, Oscar De la Renta, preminuo u 83. godini
6

Točan uzrok smrti nije naveden, ali poznato je da je Oscar 2006. godine obolio od raka. Njegove večernje i ženstvene haljine nosile su brojne poznate dame

VIDEO

Jedan od najpoznatijih svjetskih dizajnera, čija je karijera trajala više od četiri desetljeća, preminuo je u svom domu u Connecticutu u ponedjeljak navečer. Oscar De la Renta umro je u 83. godini života.  Uz njega su bili prijatelji i obitelji. 

Bolovao je od raka, ali se oporavio

- Srca su nam slomljena jer ćemo dalje živjeti bez Oscara, no puno nam je ostavio. Njegov težak rad, inteligencija i njegova ljubav prema životu zauvijek će nas pratiti. Sve što smo napravili i sve što ćemo napraviti naučili smo iz njegovog primjera. Učinit ćemo sve kako bi se Oscar ponosio s nama, pa ćemo raditi još i više - stoji u priopćenju. 

Točan uzrok smrti nije naveden, ali poznato je da je Oscar 2006. godine obolio od raka. Prošle godine je rekao kako se oporavio. 

- Uvijek vjerujemo da ćemo živjeti zauvijek, a smrt nikad ne prihvaćamo. Poslije ovakvih upozorenja naučite cijeniti život - zaključio je Oscar prošle godine u jednom intervjuu. 

Njegove haljine nosile su prve dame i holivudske glumice

Oscar De la Renta specijalizirao se za večernju odjeću i haljine za crveni tepih, no bio je poznat i po komadima za dnevni look. Međunarodno je postao poznat 60-ih godina prošlog stoljeća kao jedan od dizajnera koji je oblačio Jackie Kennedy. 

Njegove haljine, koje su bile raskošne i ženstvene, nosile su brojne poznate dame, a dizajnirao je i haljinu koju je britanska odvjetnica Amal Alamuddin nosila na vjenčanju s Georgeom Clooneyem. Obožavala ga je i bivša prva dama Laura Bush, kao i Hillary Clinton. Od glumica njegove haljine nose Penelope Cruz i Sandra Bullock. 

Radio je za modne kuće Lanvin i Balmain. 

Oscar je rođen 22. srpnja 1932. godine u Domingu u Dominikanskoj Republici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...