Show

Komentari 1

Slavni glumac ženio se pet puta, bivšoj zabranio da mu dođe na grob, a droga ga umalo uništila

Slavni glumac ženio se pet puta, bivšoj zabranio da mu dođe na grob, a droga ga umalo uništila

Hopper je u bogatoj karijeri ostavio duboki utisak u američkoj filmskoj industriji, ali unatoč sreći u Hollywoodu, nikad nije uspio pronaći mir u privatnom, a pogotovo ne u bračnom životu

Američki glumac Dennis Lee Hopper preminuo je 2010. godine na današnji dan, u 74. godini života. Na filmskim platnima prvi puta se pojavio s 18. godina, 1956. u filmu 'Giant', da bi se kroz sljedećih deset godina isprofilirao kao mlad i perspektivan glumac.

AFP/PIxsell

Karijeru je izgradio na ulogama brojnih negativaca i anti junaka, a bio je omiljen među svojim kolegama.

Njegove najpoznatije uloge bile su u filmovima 'Blue Velvet' gdje je utjelovio seksualno poremećenog luđaka pod redateljskom rukom Davida Lyncha, zatim u filmu s jednim od najboljih glazbenih podloga 'Easy Rider' u kojem je kao bajker prodavao drogu diljem Amerike.

AFP/PIxsell

Osvojio je brojne nagrade na raznim filmskim festivalima poput Cannesa ili Venecije, a dva puta bio je nominiran za Oscar, 1969. u kategoriji najbolji originalni scenarij za film 'Easy Rider' i 1986. za najboljeg sporednog glumca u filmu 'Blue Velvet', ali nije uspio osvojiti prestižni kipić.

Pixsell

Sedamdesetih godina je slovio za jednog od najvećih ovisnika o drogi u Hollywoodu, a čak pet puta se ženio. U tih pet brakova dobio je tri kćeri i jednog sina.

Od svoje posljednje žene, Victorije Duffy rastao se 2010. godine nakon što ju je optužio da je luda, nehumana i nasilna. Uz to, Duffy je dobila i zabranu pristupa. 

Reuters

Hopper je svojih posljednjih par godina života proveo u borbi s rakom prostate i na bolničkim liječenjima. Toliko je bilo loše da je 2010. težio tek 45 kilograma, a dijagnoza mu je bila iznimno loša. Nije mogao ići ni na dodatne kemoterapije. Preminuo je u svom domu u San Franciscu i upisao se u filmsku povijest.

Najčitaniji članci