Show

Komentari 19

Slavni reperi oduševili publiku na Super Bowlu, a Eminem je kleknuo unatoč prigovoru NFL-a

Slavni reperi oduševili publiku na Super Bowlu, a Eminem je kleknuo unatoč prigovoru NFL-a

Eminem je kleknuo na pozornici nakon izvedbe pjesme 'Lose Yourself'. Ovu gestu su žestoko kritizirali nakon što ju je iskoristio Colin Kaepernick kao čin prosvjeda protiv policijske brutalnosti i rasne diskriminacije.

U nedjelju su na SoFi Stadiumu u Inglewoodu u Kaliforniji na poluvremenu Super Bowla nastupila neka od najvećih imena hip hop scene, a najviše je prašine podignuo Eminem (49) nakon što je kleknuo na pozornici za vrijeme nastupa.

Po prvi put u povijesti su hip-hop umjetnici bili glavni izvođači u poluvremenu Super Bowla. Uz Eminema su nastupili i reperi Snoop Dogg, Dr. Dre, Kendrick Lamar i R&B pjevačica Mary J. Blige, te hitovima iz 2000-tih oduševili publiku.

Eminem je kleknuo na pozornici nakon što je izveo svoju pjesmu 'Lose Yourself', unatoč očitim prigovorima NFL-a. Naime, riječ je o gesti koju su žestoko kritizirali nakon što ju je 2016. bivši igrač NFL-a Colin Kaepernick iskoristio kao čin prosvjeda protiv policijske brutalnosti i rasne diskriminacije.

Od tada su mnogi sportaši klečali tijekom državne himne u znak solidarnosti s Kaepernickom i njegovom porukom, a podržavao ga je i Eminem. 

Tijekom dodjele BET Hip Hop Awards 2017. reper je izveo je eksplozivni 'freestyle' rep, prozivajući bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i prihvaćajući Kaepernicka i njegovu poruku o rasizmu i policijskoj brutalnosti. Također, spomenuo ga je i u stihovima svoje pjesme 'Untouchable'.

Američki mediji prenose da je Eminem zbog ove geste ušao u sukob s NFL-om. Međutim, predstavnici NFL-a zanijekali su da su se sukobili s reperom prije ili poslije njegovog nastupa. 

U izjavi za New York Post predstavnici su rekli da igrači kleče od 2016. bez sankcija, te kako i za glazbenike vrijedi isti standard. 

Najčitaniji članci