Obavijesti

Show

Komentari 0

Sliku Davida Bowieja kupio za 25 kuna pa je na online dražbi prodao za više od 552.000 kuna

Sliku Davida Bowieja kupio za 25 kuna pa je na online dražbi prodao za više od 552.000 kuna
3

Djelo je naslikano između 1995. i 1997. u okviru serije portreta Davida Bowieja (nazvanih Mrtve glave ili DHeads), koji predstavljaju samog pjevača ili njemu bliske osobe, pojasnio je Rob Cowley, predsjednik aukcijske kuće

Slika koju je naslikao britanski pjevač David Bowie, koju je anonimna osoba kupila za pet kanadskih dolara (oko 25 kuna) u karitativnoj prodavaonici, prodana je za 108.120 kanadskih dolara (oko 552.000 kuna) na online dražbi, objavila je u petak kanadska aukcijska kuća.

Slika veličine 20x25 cm pod nazivom 'DHead XLVI' bila je procijenjena na između 9.000 i 12.000 dolara. 

Valentine

Ona je 2001. bila prodana preko internetske stranice posvećene Bowieju, a potom se našla u karitativnoj prodavaonici u Ontariju, gdje ju je anonimni kupac platio 5 kanadskih dolara. On je kontaktirao aukcijsku kuću preko koje ju je prodao na dražbi.

- Djelo je naslikano između 1995. i 1997. u okviru serije portreta Davida Bowieja (nazvanih Mrtve glave ili DHeads), koji predstavljaju samog pjevača ili njemu bliske osobe - pojasnio je Rob Cowley, predsjednik aukcijske kuće Cowley Abbott sa sjedištem u Torontu.

Screenshot

Sliku je kupio američki kolekcionar, rekao je Cowley, dodavši da je inicijalni vlasnik 'oduševljen i u šoku zbog konačnog rezultata' dražbe.

Glazbena legenda ostavila je odijelo u klubu, a na dražbi za njega danas traže papren iznos
Glazbena legenda ostavila je odijelo u klubu, a na dražbi za njega danas traže papren iznos

David Bowie prodao je više od 140 milijuna albuma tijekom svoje karijere, a imao je veliki utjecaj u glazbenoj sferi, u kinematografiji, modi i umjetnosti. Umro je 10. siječnja 2016. od karcinoma, dva dana nakon svog 69. rođendana.

REUTERS/PXL