Show

Komentari 1

Smrt glumca pokreće raspravu o zatvorenoj kulturi Bollywooda

Smrt glumca pokreće raspravu o zatvorenoj kulturi Bollywooda

Postoje indicije po kojima je patio od kliničke depresije zbog profesionalnog suparništva, rekli su. Policija u Mumbaiju kani ispitati takve pretpostavke...

Indijska policija provest će istragu o tomu je li Singh Rajput, bolivudski glumac u usponu kojeg su prošli vikend pronašli mrtvog, patio od depresije dijelom i zbog "profesionalnog suparništva" koje vlada u indijskoj filmskoj industriji, u kojoj dominiraju velika imena i u koju je teško ući. 

Reuters piše da Rajput, koji je naklonost kritičara i publike stekao ulogama u nekoliko filmova vrhunske produkcije, potječe iz obitelji pripadnika srednje klase i nije raspolagao vezama u Bollywoodu, što je ondje prilično rijetko.

Rajput je u nedjelju pronađen mrtav u svojem domu u Mumbaiju.

- Postoje indicije po kojima je patio od kliničke depresije zbog profesionalnog suparništva - rekli su. Policija u Mumbaiju kani ispitati takve pretpostavke, objavio je na Twitteru ministar unutarnjih poslova indijske države Maharashtre, čiji je Mumbai dio.

Bolivudskim krugovima dominiraju određene obitelji, neke već generacijama, a neki Rajputovi kolege tvrde da se u takvoj zatvorenoj kulturi mladi glumac našao u nezavidnom i izoliranom položaju. Rajput je debitirao u Bollywoodu 2013., a pamtit će ga po ulozi indijskog igrača kriketa Mahendre Singha Dhonija u biografskom filmu iz 2016.

Prije velikog ekrana proslavio se u televizijskom sapunicama. Premijera najnovijeg filma "Dil Bechaa" u kojem glumi zajedno sa Saifom Alijem Khanom trebala je biti u svibnju, ali je otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Najčitaniji članci