Obavijesti

Show

Komentari 1

Sopranistica Malis nastupa u Trogiru uz pijanističku pratnju

Sopranistica Malis nastupa u Trogiru uz pijanističku pratnju
1

Ne propustite nastup sopranistice Antonele Malis u renesansnom Kneževom dvoru sagrađenom u 13. stoljeću, smještenom u povijesnoj jezgri grada Trogira

VIDEO

Ovog utorka 27. kolovoza početkom u 21.00. sat u Kneževom dvoru u Trogiru, sopranistica Antonela Malis će, uz pijanističku pratnju profesora Vladimira Babina, održati klasični koncert naslova "ETERNITA" . Pozivamo vas da u renesansnom Kneževom dvoru sagrađenom u 13. stoljeću, smještenom u povijesnoj jezgri grada Trogira, koja je upisana i na UNESCO-vu Listu svjetske baštine, dođete uživati u romantičnim glazbenim interpretacijama najznačajnijih klasika kao što su Puccini, Mozart, Lehar, Bellini, Verdi, Donizetti, Rossini, Chopin, Musorgski, Bach...

Kratke biografije umjetnika:

Antonela Malis

Na Glazbenoj akademiji u Splitu stječe titulu profesora glazbene kulture, nakon čega boravi u Rimu, gdje na Međunarodnoj akademiji u klasi prof.Terese Rocchino, uspješno studira i magistrira solo pjevanje. Smisao svog poziva nalazi prvenstveno na koncertima. Ostaje vjerna talijanskoj kanconi uz pratnju gitare, repertoaru Lieda. Na recitalima pjeva skladbe Beethovena, Mozarta, Verdija, Tschaikovskog, Gonouda i drugih uz pratnju glasovira, a nastupa uz orkestar u simfonijama Gustava Mahlera.S Moskovskim državnim simfonijskim orkestrom i njihovim šefom dirigentom Mo Pavelom Koganom, u studenom 2005. odlazi na europsku turneju (Austria – Mađarska): „.... kratka scena iz poznate opere Tschaikovskog Eugen Onegin je u hrvatskoj sopranistici Antoneli Malis našla vrijednu interpretu notnog teksta....“ (Neue Volskblatt 12.nov.2005. Linz).

Nastupom u prestižnim dvoranama gradova Budimpešte (Nova filharmonijska dvorana) Györ (Filharmonijska dvorana), Villach (Congress Centar), Salzburg (Groβes Festpielhaus), Linz (Brucknerhaus), dobija odlične reakcije publike i kritike: „.....vezano za „dosege“: prvi je bio ponuđen već sredinom nastupa od strane sopranistice Antonele Malis, koja je u poznatoj kratkoj sceni, u trajanju od otprilike četvrt sata iz opere Tschaikovskog Eugen Onegin, mogla pokazati svoj opseg glasa i ispjevati široki vokalni izričaj“ (Dreh Punktkultur, 10.nov.2005, Salzburg).

Od 2006.godine bilježi nastupe sa orkestrom Sarajevske filharmonije, "Cantus ansamblom"u zemlji i inozemstvu,na muzičkom Bienallu Zagreb 2007., Međunarodnom festivalu suvremene glazbe, pjevala je u suvremenojoperi "Zora D", a u HNK-u "Ivan pl.Zajc" u Rijeci ostvarila je zapažene uloge upredstavi "Amadeus" i musiclu "Nunsens" kao sestra Mary Amnezia 2008.godine.U proljeće 2010 zajedno s gitaristom Goranom Listešom izdala je Cd „Canzone Napoletana“.

Vladimir Babin

Klavir je diplomirao na osječkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi prof. Damira Sekošana 1985., a nakon toga je završio i poslijediplomski studij u Beogradu u klasi prof. Dušana Trbojevića, gdje je i magistrirao 1989. Dobitnik je brojnih nagrada na pijanističkim natjecanjima, kao i nagrade Rektorata Zagrebačkog sveučilišta kao najbolji student diplomant.Koncertira kao solist i član komornih sastava po Hrvatskoj i inozemstvu te nastupa uz orkestre kao solist. Snimao je za razne TV i radio postaje te nekoliko CD-a (CD "Pod Učkom",CD “Hrvatska solo popijevka”,solo live CD s djelima Bacha, Beethovena, Szymanowskog i Papandopula, te live CD-DVD s djelima Schumanna i Chopina).

Solistički repertoar Vladimira Babina obuhvaća djela svih stilskih razdoblja, a posebnu sklonost ispoljava prema hrvatskim autorima. Osim klasikom, Babin često nastupa i kao vrstan jazz pijanist (njegov CD "Jazzyland" doživio je veliki uspjeh kod publike i kritike).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'
NISU SE MOGLI KONCENTRIRATI

Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'

Jennifer je nosila bijelu majicu, a čini se da ispod nje nije bilo grudnjaka, što su svi odmah primijetili...