Show

Komentari 2

Španjolska otkazala Domingov nastup zbog uznemiravanja...

Španjolska otkazala Domingov nastup zbog uznemiravanja...

Umjetnik koji je sve dosad nijekao te događaje, objavio je u utorak priopćenje u kojemu je prvi put zatražio oprost od dvadesetak žena koje su ga optužile za spolno uznemiravanje

Španjolska je u srijedu prvi put otkazala nastup opernog pjevača Placida Dominga (79) pošto je u utorak priznao "odgovornost" u aferi spolnog uznemiravanja, priopćili su organizatori.

Državni institut za glazbeno-scensku umjetnost pri ministarstvu kulture objavio je da je otkazao glazbenikovo sudjelovanje u predstavama koje se 14. i 15. svibnja trebaju održati u nacionalnom kazalištu Zarzuela u Madridu "u znak potpore ženama" žrtvama spolnog uznemiravanja.

Otkad je u kolovozu izbila afera, nijedno kazalište ni opera u Španjolskoj nisu otkazali nastup slavnog madridskog tenora koji je postao bariton. Placido Domingo je "nacionalni spomenik kulture" u domovini, gdje je u kolovozu nekoliko opernih diva koje su s njim surađivale stalo u njegovu obranu.

Umjetnik koji je sve dosad nijekao te događaje, objavio je u utorak priopćenje u kojemu je prvi put zatražio oprost od dvadesetak žena koje su ga optužile za spolno uznemiravanje u Sjedinjenim Državama.

- Iskreno mi je žao zbog boli koju sam im nanio. Prihvaćam odgovornost za svoje postupke - napisao je.

Najčitaniji članci