Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Spavate li mirno? Maska koja tjera strah u kosti je u Zagrebu

Dario Latinović nabavio je masku iz kultnog filma 'Petak 13.', a po nju je otišao čak u Indianapolis. U njegove ruke došla je spletom okolnosti i umijeća trgovanja

Foto: IMDB
23 komentara

Svaki 'nesretni' petak 13. najradije provodim uz istoimeni film, a čuvena maska gleda me iz prikrajka. Nikad nisam mislio da će krasiti moj dom, rekao nam je Zagrepčanin Dario Latinović (36).

Zagriženi ljubitelj hororaca uspio je nabaviti originalnu hokejašku masku koju je u filmu nosio psihotični ubojica Jason Voorhees dok je tamanio svoje žrtve, razuzdane tinejdžere.

Foto: 24sata.hr

- Oduvijek sam volio takve filmove, a jedan od dražih mi je ‘Petak 13.’. Prije sedam godina na horor konvenciji u Las Vegasu upoznao sam Dicka Warlocka koji je utjelovio manijakalnog ubojicu Michaela Myersa u filmu ‘Noć vještica’ i koji je ujedno bio i prvi vlasnik čuvene Jasonove maske. Dobio ju je kao uspomenu jer je bio vođa kaskadera u petom nastavku. Od njega sam je kupio - rekao nam je Dario.

Zbog maske je potegnuo čak do Indianapolisa te je, kaže, ona dospjela u njegove ruke spletom okolnosti i umijeća trgovanja.

Foto: 24sata.hr

- Prilično je teško doći do takvih predmeta, s obzirom na to da su vrlo skupi i traženi, a moju masku zovu ‘Svetim Gralom horor memorabilija’ - nastavlja Latinović, koji nije htio reći koliko ju je platio. Dodaje da o prodaji zasad ne razmišlja, ali da ipak postoji mogućnost da je za nekoliko godina odnese na aukciju u Los Angeles.

- Čak imam nekih konkretnih ponuda iz Amerike, ali još ‘mirujem’ - kaže Dario kojemu je i kolekcionarstvo umjetnina velika strast. Legendarnu masku koju je Jason stavio tek u trećem nastavku filma čuva u sefu, daleko od znatiželjnih pogleda. Vadi je samo u posebnim prilikama, ali s njom još nije zastrašivao prijatelje. Horor 'Petak 13.' prvi put je pogledao krajem 80-ih te se, kaže, odmah zaljubio u lik i djelo Jasona Voorheesa.

Foto: 24sata.hr

- Nije mi bilo ni na kraj pameti da će hokejaška maska najpoznatijeg filmskog ubojice jednog dana završiti u Zagrebu, a kamoli kod mene - rekao je. Prvi nastavak filma izašao je 1980. i ove godine slavi 37. godišnjicu. Uslijedilo je još 11 nastavaka, a najnoviji se sprema za ovu godinu. Prvotno se film trebao zvati 'Duga noć u krvavom kampu', ali je redatelj smatrao da će asocijacija s 'nesretnim' danom donijeti više novca. Pokazalo se da je bio u pravu jer je ukupna zarada bila gotovo 420 milijuna kuna.

Naši partneri pišu
Message