Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Spielberg protiv TV-a: Ne želi Netflix i Amazon na Oscarima

Čim se posvetiš televizijskom formatu, ti si TV film - rekao je Spielberg prošle godine u razgovoru za ITV News, naglasivši da takav film onda može 'zaslužiti Emmyja, ali ne i Oscara'

Foto: Reuters/Imdb.com
2 komentara

Nakon što je Netflixov film 'Roma' u režiji Alfonsa Cuarona (57) osvojio prošle nedjelje tri Oscara, filmski redatelj Steven Spielberg (72) rekao je kako želi onemogućiti filmovima sa 'streaming' medija da se natječu za buduće nagrade Akademije. 

91st Academy Awards - Oscars - Hollywood | Autor: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Spielberg će iznijeti svoje stajalište na nadolazećem sastanku odbora guvernera na Akademiji za filmsku umjetnost i znanost. Tamo će predložiti promjenu pravila što bi onemogućilo 'streaming' medijima poput Netflixa, Amazona i Hulua da se natječu za nagradu Oscar ako njihovi filmovi nisu bili u redovitoj kino distribuciji. 

NA NOĆI OSCARA Veliki Netflixov trijumf ljudske priče nad praznim spektaklom

DPA/Pixsell | Autor: DPA/Pixsell Foto: DPA/Pixsell

- Steven se snažno zalaže za razliku između 'streaming' filmova i naslova u kinematografima - rekao je predstavnik Spielbergove kompanije Amblin Entertainment. 

Foto: Twitter/Screenshot

Ovo nije prvi puta da je Spielberg pokazao nezadovoljstvo oko razlike u filmovima 's velikog platna' i onih 's malih ekrana'. 

- Čim se posvetiš televizijskom formatu, ti si TV film - rekao je Spielberg prošle godine u razgovoru za ITV News, naglasivši da takav film onda može 'zaslužiti Emmyja, ali ne i Oscara'.

NEŠTO SKRIVAJU? Meghan i princ Harry uhvaćeni na tajnoj večeri

Tema: FILM

Message