Show

Komentari 2

Spielberg protiv TV-a: Ne želi Netflix i Amazon na Oscarima

Spielberg protiv TV-a: Ne želi Netflix i Amazon na Oscarima

Čim se posvetiš televizijskom formatu, ti si TV film - rekao je Spielberg prošle godine u razgovoru za ITV News, naglasivši da takav film onda može 'zaslužiti Emmyja, ali ne i Oscara'

Nakon što je Netflixov film 'Roma' u režiji Alfonsa Cuarona (57) osvojio prošle nedjelje tri Oscara, filmski redatelj Steven Spielberg (72) rekao je kako želi onemogućiti filmovima sa 'streaming' medija da se natječu za buduće nagrade Akademije. 

Spielberg će iznijeti svoje stajalište na nadolazećem sastanku odbora guvernera na Akademiji za filmsku umjetnost i znanost. Tamo će predložiti promjenu pravila što bi onemogućilo 'streaming' medijima poput Netflixa, Amazona i Hulua da se natječu za nagradu Oscar ako njihovi filmovi nisu bili u redovitoj kino distribuciji. 

- Steven se snažno zalaže za razliku između 'streaming' filmova i naslova u kinematografima - rekao je predstavnik Spielbergove kompanije Amblin Entertainment. 

Ovo nije prvi puta da je Spielberg pokazao nezadovoljstvo oko razlike u filmovima 's velikog platna' i onih 's malih ekrana'. 

- Čim se posvetiš televizijskom formatu, ti si TV film - rekao je Spielberg prošle godine u razgovoru za ITV News, naglasivši da takav film onda može 'zaslužiti Emmyja, ali ne i Oscara'.

NEŠTO SKRIVAJU? Meghan i princ Harry uhvaćeni na tajnoj večeri

Najčitaniji članci