Obavijesti

Show

Komentari 112

Spot kojeg nitko ne prikazuje: Pokazali su svećenika pedofila

Spot kojeg nitko ne prikazuje: Pokazali su svećenika pedofila
2

Pjesmu sam napisao nakon što mi je prijatelj ispričao da ga je zlostavljao svećenik kad je bio dijete. Razljutio sam se i napisao sam ‘Monster’ (Čudovište), kaže Jan Kerekeš (28)

VIDEO

 Jan, glumac te član Cold Snapa u spotu glumi svećenika pedofila.

- U spotu smo, naravno, ublažili sve koliko god smo mogli, omotali smo priču prozirnim celofanom, jer ono što je doživio moj prijatelj stotinu puta je gore. Morali smo zauzeti stav o pedofiliji jer uvijek pišemo o stvarima koje nam smetaju u društvu – rekao nam je sin glumca Ljubomira Kerekeša (56).

Cilj im je, kaže, da se o toj bolnoj temi počne pričati i da ohrabre žrtve da ne šute. Spot su snimali u jednoj zagrebačkoj crkvi, ali ne žele odati u kojoj. U njemu Jan glumi svećenika koji čokoladom hrani dječake, daje im slatkiše, a onda počne skidati svećeničku halju i otkopčavati hlače. Nijedna TV postaja nije ga htjela emitirati, ni strana ni domaća.

- Za spot smo dobili uglavnom pozitivne komentare. Htjeli smo da bude šokantan jer je takva i tema. Naš izdavač Eclipse je baziran u New Jerseyu, pa smo dobili puno komentara Amerikanaca. Većina nas podržava - kaže Jan. Javili su im se i neki svećenici, kojima se ipak nije svidjela tema spota.

 

- Komentari svećenika koji su nam se javili mailom ili preko društvenih mreža potvrđuju moj stav o ovoj tematici. Oni u spotu vide samo svećenika, ne i djecu. Nije važno je li pedofil svećenik, trener, može biti bilo tko. Ovdje je svećenik jer se i u stvarnoj priči koju sam čuo radilo o svećeniku – kaže Jan.

Spot su snimali prošle godine, baš u vrijeme kad je papa Franjo pričao o zlu pedofiliije u Crkvi. Nakon što su snimili pjesmu i spot, dečki iz Cold Snapa saznali su da u SAD-u postoji udruga koja okuplja žrtve pedofila svećenika, a zove se – SNAP. Rad udruge je prikazan u filmu 'Spotlight', ovogodišnjem favoritu za nagradu Oscar.

- Javili smo im se i sad smo stalno u kontaktu. Podržali su nas i naš spot – kaže Kerekeš, s kojim u spotu glume i četiri dječaka.
- To su djeca naših prijatelja, njihovi roditelji su također bili na snimanju i imali su razumijevanja za nas. Spot je strašan, ali trudili smo se da na snimanju bude zabavno. Bilo mi je teško jer nisam znao kako će to utjecati na djecu, čak i to pretvaranje i gluma - kaže Jan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni