Show

Komentari 2

Srpski i crnogorski glumac jedan pored drugoga na respiratoru: 'Mislio sam da je to moj kraj...'

Srpski i crnogorski glumac jedan pored drugoga na respiratoru: 'Mislio sam da je to moj kraj...'

Irfan je osjećao iznemoglost, pad koncentracije i gubitak snage. Imao je i temperaturu. U bolnici su ga priključili na respirator, a do njega je zbog korona virusa ležao njegov kolega i prijatelj Žarko Laušević

Srpski glumac Irfan Mensur (68) za srpske medije progovorio je o svojoj borbi s korona virusom. Zajedno s crnogorskim glumcem Žarkom Lauševićem (60) bio je u bolnici na respiratoru. Bili su si međusobna podrška. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Mensur je bio u teškom stanju te se borio za život. 

- Primao sam kisik 15 dana. Čim su me priključili na aparate, mislio sam da je to kraj. Bio sam blizu smrti, osjetio sam to, ali se nisam plašio. Svi ćemo to dočekati prije ili kasnije. Sa svojih gotovo 70 godina sam dovoljno napravio u životu - ispričao je glumac za srpske medije pa dodao:

- Jedino što me brinulo u tim trenucima bila je činjenica da nisam nekim ljudima rekao sve što sam planirao. 

Laušević je ležao na respiratoru do njega. Došao je u bolnicu tjedan dana ranije nego Irfan. Puno im je značilo što su imali međusobnu podršku.

- Družili smo se svakoga dana onoliko koliko nam je zdravstveno stanje dozvoljavalo. Bodrili smo jedan drugoga. Kada je odlazio iz bolnice, ostavio mi je veliku šalicu za kavu na kojoj je nacrtan 'smajli' - ispričao je Mensur, koji je saznao da se zarazio korona virusom dok je spremao predstavu 'Ana Karenjina' u kazalištu.

- Na probi sam osjetio iznemoglost, pad koncentracije i gubitak snage. Dobio sam temperaturu i hitno sam iz Niša prebačen u Bežanijsku kosu. Srećom, stigao sam na vrijeme - objasnio je glumac.

Prije dva tjedna izašao je iz bolnice, a sada ga čeka dug oporavak.

- Najgore je prošlo. I dalje pijem lijekove i primam injekcije. Trenutačno sam u samoizolaciji i za nekoliko dana idem na kontrolu. Očekujem kako ću za mjesec dana normalno funkcionirati - zaključio je optimistično Mensur. 

Inače, Mensur je poznat po brojnim kazališnim, filmskim i televizijskim ulogama. Šira javnost ga je upoznala kao Gavrila Principa u filmu 'Sarajevski atentat' iz 1975. te kao Dragana Pašanovića u filmu 'Čuvari plaže u zimskom periodu' iz 1976. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najčitaniji članci