Show

Komentari 14

Karijeru je započeo pornićem, prodao psa zbog neimaštine, a život mu je spasio film 'Rocky'

Karijeru je započeo pornićem, prodao psa zbog neimaštine, a život mu je spasio film  'Rocky'

Sylvester Stallone morao se odreći ljubimca kako bi sebi kupio hranu, a danas je 'težak' oko 400 milijuna dolara. Na audicijama su ga konstantno odbijali, ali onda je napisao scenarij za 'Rockyja'. Ostalo je povijest...

Glumac Sylvester Stallone danas, 6. srpnja, slavi 75. rođendan. Čovjek je inspirativne životne priče, poznat po svom usponu od beskućnika do svjetski poznate filmske zvijezde.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sin emigranta talijanskog podrijetla, Michael Sylvester Gardenzio Stallone, rođen je na današnji dan 1946. godine. Sylvester je rođen s paralizom donjeg lijevog dijela vilice, što je u prvim godinama njegovih maštanja o tome da postane glumac bila nepremostiva prepreka na svakoj audiciji. 

U ranim devedesetim Stallone je prolazio kroz težak period u životu. Živio je u siromaštvu te je iz očaja prihvatio ulogu u erotskom filmu, a honorar ga je spasio od spavanja na autobusnom terminalu. 

- Tuga, zabrinutost, strah, neizvjesnost. Morao sam prodati i psa, to mi je bilo najgore. Svatko tko je imao ili ima psa zna o čemu govorim. Pro­dao sam ga za 40 dolara jer samo morao kupiti hranu - rekao je glumac.

Nakon dva tjedna gledao je boksački meč između Mohammeda Alija i Chucka Wepnera i to ga je inspiriralo da napiše scenarij za slavni film 'Rocky'. Napisao ga je za 20 sati. Pokušao ga je prodati i ponuđeno mu je 125.000 dolara (875.000 kuna). No imao je jedan uvjet - želio je glavnu ulogu, no studio ga je odbio. 

Odbio je veliku svotu novca za scenarij, jer mu uloga nije bila ponuđena. Nakon dugog pregovaranja, za manju svotu produkcijska kuća pristala je otkupiti scenarij i dati Stalloneu glavnu ulogu. 

Film je osvojio tri Oscara, a Stallone je nominiran za najboljeg glumca.

Njegovi najpoznatiji filmovi su nastavci 'Rockyja' i 'Rambo', zbog kojih je postao jedan od najistaknutijih filmskih akcijskih junaka s kraja prošlog stoljeća.

Sylvester se ženio tri puta, a sa zadnjom suprugom Jennifer Flavin (52) je još uvijek u braku. Ukupno ima petoro djece, dva sina i tri kćeri, a svima imena započinju slovom 'S', kao i ocu. 

Najčitaniji članci