Show

Komentari 52

Stanković progovorio: Nisam zadovoljan statusom na HTV-u

Stanković progovorio: Nisam zadovoljan statusom na HTV-u

Otkaz mi je prijetio više puta, ali sam najbliže bio 2008. kada sam progovorio o tome kako uredništvu HTV-a nije u interesu da se javno govori o korupciji, izjavio je Stanković

Jedna od najgledanijih emisija na malim ekranima 'Nedjeljom u 2' Aleksandra Stankovića (49), ove godine će proslaviti 20 godina emitiranja, a televizijski voditelj u intervjuu za Gloriju otkrio je do sad nepoznate detalje. Stanković je priznao kako su mu nekoliko puta prijetili otkazom. Jednom je to bilo nakon intervjua s Ivicom Račanom pa ga je zamijenio Mislav Bago

Aleksandar Stankovic

- Otkaz mi je prijetio više puta, ali sam najbliže bio 2008. kada sam progovorio o tome kako uredništvu HTV-a nije u interesu da se javno govori o korupciji osim ako se protiv nje ne bori tadašnji premijer Ivo Sanader. Tada sam dobio opomenu pred otkaz - izjavio je Stanković koji je dobivao ponude od ostalih televizijskih kuća, no odlučio je ostati na HTV-u. I sam voditelj priznao je kako mu je na domaćoj televiziji dobro, ali smeta ga što emisija nije prioritet. 

- U Informativnom programu imam odličan tretman, ali na razini kuće 'Nedjeljom u 2' nije prioritet. Nije financijski ni organizacijski ni prezentacijski. Postoji puno projekata koji su vodstvu kuće zanimljiviji od Nu2 - govori Stanković te dodaje kako HRT već godinama odbija s nastavkom putopisa 'Vjetar u kosi'. 

- Istodobno se kupuju u četiri puta skuplje vanjske produkcije sličnog sadržaja. Ali, na to ne mogu utjecati, samo kukati - komentirao je čija je emisija najgledanija od svih sličnih informativnih formata na privatnim televizijama. Najgledanija je bila ona u kojoj mu je gostovala Lepa Brena

Iako je taktičar, Stanković je otkrio kako su ga neki gosti uspjeli izbaciti iz takta. 

- Emocija nikad nije dobar suradnik razuma. Jednom mi se to dogodilo sa Zoranom Milanovićem, jednom sa Željkom Markić i Nenadom Ivankovićem - objašnjava voditelj kojemu najviše smeta kada netko laže. 

Stanković je u kolovozu ove godine sa suprugom Željkom (35) postao roditelj sina Maka o čemu je također progovorio u intervjuu. 

- Supruga uglavnom preuzima veći teret obveza oko djeteta, valjda je to biološki tako da je po noći dijete orijentirano na majku, ali kad god mogu, ja pomažem, uskočim. Uživamo u Maku. Puno se smije, jako je vedro dijete. Kaže Željka da se smije valjda za sve u familiji. Mi nismo od nekog velikog smijeha, ali on je uvijek nasmiješen - rekao je Stanković. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci