Obavijesti

Show

Komentari 80

Statisti su na set Bulajićeva filma htjeli doći u uniformama

Statisti su na set Bulajićeva filma htjeli doći u uniformama
1

PREDANI Redatelj Veljko Bulaić je zakazao snimanje tri sata nakon ponoći, a nitko od ekipe nije se bunio jer im je važno biti u filmu

VIDEO

Kad smo tražili četrdesetak njemačkih vojnika, jedva smo ih okupili. A onda smo poručili da trebamo naciste, pa nam se odmah javilo 500 dobrovoljaca, kažu nam na setu Bulajićeva filma 'Bijeg do mora'.

Redatelj se proslavio legendarnim naslovima partizanskih filmova, zbog čega su se mnogi iznenadili kako u gotovo dva mjeseca, otkako je počelo snimanje njegova novog uratka, na setu nije ispaljen ni jedan metak. 

'Ne pitaju za novac'

No mnogi obožavatelji Veljka Bulajića (89) poželjeli su navući vojne uniforme talijanskih, njemačkih, ustaških ili partizanskih ratnika te si time osigurati mjesto u ekipi. Stotinjak partizana producenti su pronašli za svega nekoliko sati jer se nitko među prijavljenim Istranima nije bunio što će morati nositi 'titovku' s petokrakom na glavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
I Tito je volio njegove filmove: Bulajić je Maršalu predstavio ekipu filma ‘Bitka na Neretvi’

- Malo tko je pitao za honorar, a neki su statisti uzeli godišnji odmor kako ih obaveze na radnim mjestima ne bi spriječile da zaigraju svoje uloge na filmu - rekla nam je Snježana Momčinović iz Studija 8. Kaže kako su neki obožavatelji poželjeli doći na set u vlastitim uniformama iz Drugog svjetskog rata, a kad je redatelj zakazao snimanje scena u tri sata ujutro, nitko od suradnika nije se bunio.

- Uz Veljkove filmove stasale su generacije te su mnogi među njima maštali kako će jednoga dana postati ratni junaci njegovih filmova. Stoga nikome nije teško ponavljati desetak puta snimanje scena u kojima 70 vojnika korača uzbrdo - objasnili su nam filmaši. 

Slavio rođendan na setu

Novi film bit će posve drugačiji od ratnih spektakla, poput 'Bitke na Neretvi' i 'Kozare', po kojima mnogi pamte Bulajića. Tamo je samo Bata Živojinović 'poubijao' stotine Nijemaca.

Pedantan: Redatelj želi kadrove dovesti do savršenstva pa se ne libi okupiti ekipu usred noći i snimati

- To je komorni, niskobudžetni, intimistički film. Žanrovski je vrlo izazovan. To je ljubavna drama smještena u današnje vrijeme i u vrijeme Drugog svjetskog rata - rekao je Bulajić.

Premda je strog i zahtjevan kad je riječ o poslu, Veljko se na setu zna i dobro našaliti sa svojim glumcima. Tako je na setu proslavio 89. rođendan te udovoljio Jadranki Đokić te se prepustio njezinu zagrljaju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu