Obavijesti

Show

Komentari 0

Stečaj tvrtke 'kralja sapunica' Romana Majetića: Sud zbog duga potražuje dva Mercedesa

Stečaj tvrtke 'kralja sapunica' Romana Majetića: Sud zbog duga potražuje dva Mercedesa
4

Problemi Kreativne produkcije uslijedili su godinu dana nakon brisanja iz sudskog registra druge Majetićeve producentske tvrtke koja je ostavila iza sebe dugove koji dosežu i do 100 milijuna kuna

VIDEO

Trgovački sud u Zagrebu u stečajnom postupku nad Kreativnom produkcijom d.o.o., produkcijskom tvrtkom 'kralja sapunica' Romana Majetića, postavio je privremenog stečajnog upravitelja koji treba utvrditi imovinu tog dužnika, a naročito gdje su dva Mercedesa i kolika je njihova vrijednost. Dužnost je privremenog stečajnog upravitelja izvršiti uvid u poslovne knjige i dokumentaciju, pribaviti podatke nadležnih institucija i nakon toga podnijeti izvješće u kojem će iznijeti stručno mišljenje postoji li kod dužnika i nadalje stečajni razlog te utvrditi imovinu i njenu tržišnu vrijednost, osobito u odnosu na Mercedes CLS iz 2018. te Mercedes A klase iz 2017., navodi se u sudskom rješenju. Dodaje se i da stečajni upravitelj treba utvrditi stanje obveza stečajnog dužnika, je li njegova imovina dovoljna za namirenje troškova stečajnog postupka i to sve u roku od 30 dana od dana dostave rješenja.

Slavko Midžor/PIXSELL

- U ovoj fazi stečajnog postupka nije bilo moguće utvrditi status i stanje obveza dužnika, pogotovo zato što se iz isprava koje se nalaze u spisu ne može utvrditi je li dužnik i dalje vlasnik vozila na kojima su upisane ovrhe ili su vozila eventualno prodana, a ako nisu, jesu li u voznom stanju te kolika je tržišna vrijednost vozila - ističe se u rješenju.

Rješenje je uslijedilo nakon ročišta na kojem se odlučivalo o otvaranju stečaja nad Majetićevom tvrtkom zbog nešto više od 90.000 kuna utvrđenog duga. Sudskim zaključkom bilo je naređeno i Romanu Majetiću da u roku od osam dana preda izvješće o imovini i obvezama tvrtke, a ako to ne učini u predviđenom roku, sud može odrediti njegovo saslušanje, ali i poduzeti dodatne mjere.

- U slučaju neodazivanja na saslušanje sud može osobi ovlaštenoj za zastupanje dužnika odrediti dovođenje, a može je i kazniti novčanom kaznom u iznosu do 10.000 kuna - isticalo se u rješenju.

‘Majetić nam je dužan 150.000 kuna. Filmska ekipa ulazila je u kuće, urinirala, bacala smeće...'
‘Majetić nam je dužan 150.000 kuna. Filmska ekipa ulazila je u kuće, urinirala, bacala smeće...'

Prijedlog za pokretanje stečaja podnijela je Financijska agencija (Fina) navodeći da je 25. siječnja Majetićeva tvrtka imala u očevidniku za plaćanje 'evidentirane osnove u neprekinutom razdoblju od 159 dana, u ukupnom iznosu od 90.315 kuna te ima dvoje zaposlenih'. Kreativna produkcija osnovana je u rujnu 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnivači su bili Coproduction ltd, tvrtka registrirana u off shore zoni u Belizeu i Roman Majetić kao direktor.

No, u siječnju 2017. u sudskom registru je umjesto tvrtke iz Belizea kao osnivač, uz Majetića, upisan i njegov sin Fran Krsto.  Za Kreativnu produkciju još 2016. bio je otvoren i zaključen skraćeni stečajni postupak, no nakon podmirenja dugova i podnesene Majetićeve žalbe to je rješenje bilo obustavljeno i tvrtka je nastavila s poslovanjem.

Problemi Kreativne produkcije nastali  2016. uslijedili su godinu dana nakon brisanja iz sudskog registra druge Majetićeve producentske tvrtke Audio vizualne atrakcije (AVA) koja je, prema riječima stečajnog upravitelja Jure Marušića, ostavila iza sebe dugove koji dosežu i do sto milijuna kuna.

Prema izvatku iz sudskog registra, AVA produkcija Romana Majetića, u medijima proglašenog 'kraljem sapunica' koji je, između ostalog, producirao serije 'Villa Marija' i 'Ponos Ratkajevih', u stečaju je bila pod hipotekom banaka u iznosu od više desetaka milijuna kuna. Nakon pokretanja stečaja AVA produkcije, Majetić je najavljivao da će svoju djelatnost nastaviti preko tvrtke Kreativna produkcija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom