Obavijesti

Show

Komentari 3

Stefanovski: Navukao sam sina na bubnjeve pa skupa 'rokamo'

Stefanovski: Navukao sam sina na bubnjeve pa skupa 'rokamo'
5

INATLJIV Frontmen rock benda Leb i sol tvrdi kako nije želio raditi u kazalištu kao roditelji jer bi ga kritizirali i međusobno se svađali. Zato ga, kaže, napravio vlastiti poslovno teritorij

VIDEO

Neke sam stvari snimio iz prvog pokušaja, no barem dvadesetak godina spremam ovaj album. Pokušavao sam publici pružiti sve što mogu odsvirati sam što zvuči kao muzikom, rekao je Vlatko Stefanovski (61) o svojem novom albumu 'Mother Tongue'.

Makedonski gitarist sam je naučio svirati gitaru, a na makedonskom Sveučilištu Ćirila i Metoda u Skoplju stekao je počasni doktorat umjetnosti.

- Još tražim savršeni ton koji vjerojatno neću pronaći do kraja života. No trudim se pa se na albumu našlo ponešto. Uskoro ću nove stvari predstaviti na koncertu u Lisinskom u travnju - rekao je gitaristički virtuoz koji se u bivšoj Jugoslaviji proslavio kao frontmen rock benda Leb i sol. Glazbenici su nizali hit za hitom, poput “Čuvam noć od budnih” i “Uči me majko, karaj me” sve do 1995., kad su se razišli.

 

#nostalgia #1976 #rehearsal #lebisol #gibsonsg #marshallplexi #marshallplexi50

A post shared by Vlatko Stefanovski (@vlatko_stefanovski_official) on

- Nikad nisam napustio imidž rokera jer mi on daje za pravo da eksperimentiram i griješim u životu. Ako si jazzer, slične si stvari možeš dopustiti. No ako si klasičar, ne možeš si priuštiti gluposti - kaže Stefanovski. Kad je sinu poklonio bubanj, nije mu ni palo na pamet kako će mu se 17-godišnji Jan pridružiti na svjetskim pozornicama.

- Nisam vršio pritisak na svoju djecu pa sina nisam upisao u glazbenu školu. Darovao sam mu bubnjeve i on je počeo svirati. Čujem svakodnevno kako napreduje u muziciranju - kaže gitarist. Vlatkova majka bila je glumica, otac mu je radio u kazalištu, a brat se uhvatio dramaturškog posla.

Borna Filić/PIXSELL

- Pobjegao sam od kazališta i napravio svoj poslovni teritorij u koji mi se nitko od obitelji ne može miješati. Da sam otišao u kazalište, stalno bi mi roditelji davali savjete i kritike, a onda bi to meni bilo prekomplicirano i stalno bismo se svađali - objašnjava makedonski glazbenik. Fotografiju majke ponosno je odabrao kao omot novog albuma, s kojeg će pjesme predstaviti u zagrebačkoj dvorani “Vatroslav Lisinski” na nastupu 17. travnja.

- Veseli me svaki novi susret s publikom i zarazna energija koju dijelimo na koncertima - zaključio je Stefanovski.

 

With #josipalisac #kerempuhtheatre #zagreb #croatia

A post shared by Vlatko Stefanovski (@vlatko_stefanovski_official) on

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...