Obavijesti

Show

Komentari 5

Stephenu Kingu je jasno zašto su neki njegovi filmovi propali

Stephenu Kingu je jasno zašto su neki njegovi filmovi propali
2

Po njegovim je knjigama do sada snimljeno preko pedeset filmova te par televizijskih serija i nekoliko radio i kazališnih drama. Redatelj se osvrnuo na nedavnu propast jednog filma

VIDEO

Kada pogledamo kako je pokušaj ekranizacije serijala romana Stephena Kinga 'Kula tmine' prošao u kinima, u stvari ne možemo biti zadovoljni. Film je imao proračun od 60 milijuna dolara, no u američkim kinima je vratio samo 50 milijuna bruto, dok je ukupna svjetska zarada bila 110 milijuna. Dodamo li tomu još i troškove marketinga, jasno nam biva istog trena kako je u pitanju jedan od većih promašaja ovog ljeta. Ne samo to, već je i na kritičarskoj stranici Rotten Tomatoes film jedva 16% 'ulovio'.

Doduše, ako pogledamo koliki je materijal u pitanju (4250 stranica ukupno, s napisanih 1,334.631 riječi, a snimilo se manje od 200 stranica), posve je razumljivo zašto je film tako loše prošao. Dodajmo tomu i vrlo skromno trajanje od samo 95 minuta i nemamo što drugo za pomisliti nego da je u pitanju podosta nestručno napravljen projekt. Sam King se osvrnuo na sve to.

Stephen King Signs Copies of New Book "Revival" - New York City

- Najveći izazov bio je snimiti film baziran na serijalu knjiga od preko 3000 stranica. Drugo što je bilo krivo] jest odluka da se jako nasilne knjige snime u film koji ima oznaku PG-13 [za 13 godina i starije, op.a.] To je bilo nešto što je trebalo premašiti, iako je scenarist Akiva Goldsman odličan posao napravio - rekao je veliki pisac.

Premda King nije nezadovoljan filmom, kasnije je dodao još o seriji koja se snima, naznačivši da je film bio samo uvod.

- Mislio sam da je film dobar. TV serija se razvija, vidjet ćemo što će s time biti. Bit će cjelokupan reboot, tako da ćemo jednostavno morati vidjeti što će s time biti - konstatirao je King.

Koji god pravi razlog bio, nisu svi Kingovi ovogodišnji filmovi prošli kao 'Kula tmine'. U kinima trenutačno igra 'Ono', kojeg se već slavi kao jednog od boljih horora uopće, a i s financijske strane je film odlično prošao. Uz to, uskoro će postati dostupna još dva njegova ovogodišnja filma. U pitanju su horori 'Geraldova igra' te '1922'.

Najiščekivaniji horor ove godine možete već danas pogledati u svim kinima i u najboljim formatima za potpun jeziv doživljaj - IMAX i 4DX, u distribuciji Blitz filma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode