Obavijesti

Show

Komentari 129

Stiže Ava Karenjina: Nitko nije tako ogolio dušu i svoju intimu

Stiže Ava Karenjina: Nitko nije tako ogolio dušu i svoju intimu
4

Mnogi misle da Ava Karabatić ne zna puno o književnosti. Greška. Ona je čitala Ibsena, Kiša, Vedranu Rudan, Strindberga, Krležu. I prije koju godinu Pokos je objavila knjigu pa je dočekana na nož

VIDEO

Hrvatska književnost dobila je Avu Karenjinu! Formula je jasna: bogat emotivni život, plus literarizacija istoga. U sredini gdje je mainstream književnost pomalo zamrla, nevjerovani poticaji dolaze s margine, s posve neočekivanih pozicija.

Prije koju godinu, Vlatka Pokos napisala je knjigu koju je dio književne kritike dočekao na nož, ali su neki vrlo cijenjeni kritičari napisali da je njen autobiografski zapis bolji od zadnjeg uratka Ranka Marinkovića, 'Never more'.

To je, doduše, možda implicitna kritika viškog Voltairea, ali je svakako kompliment spisateljskom daru Vlatke Pokos za koju su zli jezici - bez dokaza -  tvrdili da svoju knjigu ne samo da nije napisala nego je nije ni pročitala. Ava Karabatić spada u isti žanr: ona piše o svom životu, iz prve ruke, brutalno otvoreno.

Nakon Ivana Aralice i Nives Zeljković - alias Celzijus - malo je tko u modernoj hrvatskoj književnosti tako ogolio vlastitu intimu kao Ava.

Aralica je u 'Životu nastanjenom sjenama' objavio šokantnu priču o tome kako su ga otac i majka napravili (nećemo prepričavati: knjigu u šake i sami otkrijte, ima samo 1300 stranica, inače se nemojte žaliti kako 'dobra književnost propada a svi se bave samo trivijalijama'), Nives je otkrila kako se seksala s nogometašima, ali Ava otkriva baš sve (ni to nećemo prepričavati: 'Ja, nomad', u ruke i na čitanje!)

Mnogi misle da Ava Karabatić ne zna puno o književnosti. Greška. Ona je čitala Ibsena, Kiša, Vedranu Rudan, Strindberga, Krležu. Svoj prvijenac napisala je za manje od dva mjeseca. Sad piše i drugu knjigu. Za Avu još će se čuti. Knjigu, Ja, nomad' možete kupiti na kioscima po cijeni od 39,90 kn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga