Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Stiže humor iz uvoza: Srpski Sinđelići su postali Horvatovi

Španjolski original ‘Los Serranos’ nasmijavao je antagonizmom Katalonaca, srpski mentalitetima Beograđana, Novosađana i Nišlija, a ‘Horvatovi’ Zagreba i Splita

Promo
Foto: Promo
26 komentara

U travnju počinje snimanje nove serije radnog naslova “Horvatovi”. Serija koju će emitirati RTL Osmišljena je po španjolskom hitu “Los Serranos”, a prije dvije godine i Srbi su po njoj napravili humorističnu seriju “Sinđelići”.

Priča je to o nastavku velike srednjoškolske ljubavi mnogo godina poslije. Glavni lik Goran Navojec (44) je Stjepan, udovac s tri sina, a Lila, koju igra Bojana Gregorić Vejzović (43), razvedena s dvije kćeri i majkom koja je prati u stopu. On ima prgavog brata, neženju Jožu, kojega glumi Ljubo Kerekeš (55). Ljubav se ponovno rasplamsa i njih dvoje se vjenčaju. Dvije obitelji iz dva različita grada (Zagreb i Split) trebaju se ujediniti i u miru živjeti pod istim krovom. Audicije još nisu gotove i za sada je poznato da će, uz Navojca, Gregorić, Kerekeša i Vejzovića, igrati i Bojan Navojec (38). Dobio je ulogu Fedora, Stjepanova najboljeg prijatelja. Njegovu suprugu Nikolinu igra Marija Škaričić (37), dok Enes Vejzović (37) glumi Andriju, direktora škole. Ako serija postigne uspjeh, producenti najavljuju, snimat će i drugu sezonu. Originalna verzija u Španjolskoj je bila jako uspješna i imala je osam sezona. “Sinđelići” su do sada emitirani u dvije sezone, a radi se i treća. Nagađa se da bi se Voja Brajović (65), koji u “Sinđelićima” igra glavnu ulogu, u “Horvatovima” mogao pojaviti kao najstariji brat Gorana Navojca. Zasad je nepoznato i tko će režirati. Spominju se imena Gorana Kulenovića i redatelja “Sinđelića” Dejana Zečevića.

Španjolska serija doživjela je veliki uspjeh jer je s puno humora prikazala antagonizam Kastiljaca i Katalonaca. Naša bi inačica tako trebala duhovito prikazati odnos Zagreba i Splita. U redateljskim krugovima smatraju da nije dobro što se radi takva serija, posebice zbog odnosa Dinama i Hajduka. Antagonizam se, smatraju, ne treba pojačavati. Srbi su izbjegli taj problem ismijavajući mentalitete tipičnih Beograđana, Novosađana i Nišlija.

Naši partneri pišu
Message