Obavijesti

Show

Komentari 11

Što će se događati tijekom desetodnevnog perioda žalosti? Počela je 'Operacija Jednorog'

Što će se događati tijekom desetodnevnog perioda žalosti? Počela je 'Operacija Jednorog'
6

Svi ogranci britanske države sada će zahtijevati izvanrednu razinu akcije, uključujući opsežnu sigurnosnu operaciju za upravljanje neviđenim gužvama i putničkim kaosom

VIDEO

Smrt kraljice Elizabete II. pokrenula je planove za izvanredne situacije poznate kao 'Operacija Jednorog'. Kao dio dugotrajnih takozvanih aranžmana 'Londonski most' nakon Elizabethine smrti, 'Jednorog' pokreće dodatne ceremonijalne događaje u Edinburghu prije logistike premještanja kraljičinog lijesa natrag u London.

PRATITE UŽIVO:

Earl Marshal koji je zadužen za planove će, zajedno s kraljevskim suradnicima i vladom, brzo prilagođavati sveobuhvatni raspored kako bi uključio škotski element, dok vojska, svećenstvo i policija svoju pozornost usmjeravaju na neizmjerne praktične stvari, piše Daily Mail.

Kraljica Elizabeta II stigla u svoju ljetnu rezidenciju u dvorac Balmoral u Škotskoj

Kraljevska obitelj već je hitno otišla u Balmoral, s Charlesom, novim kraljem, i drugom kraljičinom djecom, princezom Anne, vojvodom od Yorka i grofom od Wessexa.

Dok su pripreme za sprovod u tijeku, proces pristupanja novog monarha počinje odmah. Princ Charles sada je zapravo kralj, iako protokol nalaže da se on proglasi novim monarhom dan nakon kraljičine smrti. To će se dogoditi na sastanku Vijeća za pristupanje, koje se obično okuplja u palači St. James u Londonu. Kodni naziv za stupanje kralja Charlesa na prijestolje je 'Operacija proljetna plima'.

London: Princ William i kraljica Elizabeta ugostili su njema?kog predsjednika Steinmeiera

Očekuje se da će članovi kraljevske obitelji sljedećih dana održati dirljivo bdjenje oko kraljičinog lijesa u katedrali St. Giles u Edinburghu. U Balmoralu su i vojvoda od Cambridgea, sada prijestolonasljednik, i Camilla, nova kraljica, te grofica od Wessexa. U početku se očekuje da će kraljičin lijes počivati ​​u plesnoj dvorani u Balmoralu.

Queen's Platinum Jubilee celebrations in London

Škotski parlament bit će suspendiran, a očekuje se da će tijelo Njezinog Veličanstva prvo biti odvezeno u Edinburgh Kraljevskim vlakom na putovanju koje bi trajalo više od pet sati kako bi preko noći ležalo u palači Holyroodhouse. Sljedećeg dana njezin će lijes biti nošen uz 'Kraljevsku milju' do katedrale St. Gilesa na službu dočeka.

Garden Party at Buckingham Palace, London, UK - 29 May 2019

Očekuje se da će kraljičina djeca prirediti bdjenje oko kraljičinog lijesa poznato kao 'Bdjenje prinčeva' dok leži u katedrali. Javnosti bi trebalo biti dopušteno proći pokraj kraljičinog lijesa kako bi odali počast. Kraljičin lijes potom će ponovno biti ukrcan u kraljevski vlak i vraćen u Buckinghamsku palaču u Londonu.

Nova premijerka Ujedinjenog Kraljevstva: 'Svi smo shrvani'
Nova premijerka Ujedinjenog Kraljevstva: 'Svi smo shrvani'

Još jedan plan za nepredviđene situacije, pod kodnim nazivom 'Operacija Overstudy', pokrenut će se ako se na putovanje bude išlo zrakom. Tada bi najvjerojatnije lijes letio u zrakoplovu Queen's Flighta. Bilo da se lijes prevozi zrakom ili željeznicom, po dolasku u London dočekat će ga odbor za prijem koji čine premijerka i članovi njezina kabineta.

Kraljica Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu

Nakon što tijelo Njezinog Veličanstva bude vraćeno u Buckinghamsku palaču, bit će još osam dana službenog razdoblja žalosti koje će završiti njezinim pogrebom u Westminsterskoj opatiji.

Svi ogranci britanske države sada će zahtijevati izvanrednu razinu akcije, uključujući opsežnu sigurnosnu operaciju za upravljanje neviđenim gužvama i putničkim kaosom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni