Show

Komentari 0

Što je zajedničko Vojku V. i Jadranki Kosor? Predstavljaju knjige na splitskom festivalu

Što je zajedničko Vojku V. i Jadranki Kosor? Predstavljaju knjige na splitskom festivalu

Bogat program i sniženja do 80 posto - to je ono što očekuje posjetitelje Mediteranskog festivala knjige do nedjelje, kada sajam zatvara svoja vrata

Na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu sutra će biti bogat program. Počet će u 10 sati kad će se u velikoj dvorani na Gripama održati video projekcije za najmlađe. Iz serijala "Priče iz davnine" Ivane Brlić Mažuranić djeca će moći pogledati Regoča i Kosjenku, a nakon toga na istom mjestu nastavlja se projekcija međunarodnih autorskih kratkih filmova o Nikoli Tesli. 

POGLEDAJTE VIDEO O NIKOLI TESLI: 

Točno u podne splitski reper Vojko V. djeci će predstaviti slikovnicu naziva "Ne može". U njoj će biti riječi o tome što se sve ne može raditi, kao što je prelaziti cestu na nedozvoljenom mjestu ili držati viljušku i nož u pogrešnoj ruci. Uz Vojka će govoriti Marijo Glavaš, Želimir Periš i ilustratorica Lucija Bužančić.

Još video projekcija uslijedit će u 13 sati i 45 minuta. Prikazivat će se HRT-ova emisija Prekid programa zbog čitanja. U 17 sati uslijedit će promocija knjige Želimira Periša - Mladenka kostonoga. Predstavit će je Kruno Lokotar, Nebojša Lujanović i sam autor. 
U 18 sati promociju svoje knjige Fantomska bol održat će Marina Gudelj, a uz nju će djelo predstavljati Luca Kozina, Luiza Bouharaoua i Kruno Lokotar.

Sat vremena kasnije, na istu pozornicu popet će se Jadranka Kosor s knjigom Premijerka. Predstavljaju Velimir Visković, Zoran Komar i Jadranka Kosor.

U 20 sati održat će se in memoriam za povjesničara umjetnosti Tonka Maroevića. Sudjelovat će Velimir Visković, Jurica Pavičić, Marko Tomaš i Ivana Prijatelj Pavičić. Cijeli program MFK može se pronaći na web stranici festivala. 

Najčitaniji članci